Kahramanmaraş ve Türk Kurtuluş Savaşlarının kahramanlarından Sütçü İmam’ın adının isminden çıkarılmaya çalışıldığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı başladı.

Kasım ayında görev süresi dolacak olan KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun ise son kez katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada, veda dolu ifadeler kullanırken duygulu anlar yaşadı. KSÜ'lü öğrenciler ise Baytorun'un görev süresinin dolacak olması nedeni ile 'buruk' bir tören izledi.

Prof. Dr. Baytorun, 16 yıldır KSÜ’de bulunduğunu ve sürenin son 8 yılında ise rektör olarak görev yaptığını belirterek, üniversitenin gelişimi için çaba harcadığını söyledi.

21 Eylül Salı günü KSÜ Avşar Yerleşkesi’nde düzenlenen tören, sabah saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Prof. Dr. A. Nafi Baytorun Konferans Salonu’ndaki törene geçildi. Piyano dinletisinin ardından KSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun ile Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ın da birer konuşma yaptığı törende daha sonra Kadir Has Üniversitesi Eski Rektörü ve TÜBA üyesi Prof. Dr. Yücel Yılmaz, “Dünden Bugüne Bilim, Teknoloji ve İnsan” konulu açılış dersi verdi.

Törende konuşan Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin (KSÜ) kamuoyundaki imajından çok farklı olarak gerçekten iyi bir üniversite olduğuna dikkati çekti.

Tanılır, KSÜ'nin küresel anlamda bir üniversite olabilmesi için gerekli alt yapıya da sahip olduğunu ifade etti. Üniversitelerin her şeyden önce özgür bilimin, özgür düşüncenin ayrıcalıklı alanı olduğunu kaydeden Tanılır, şöyle devam etti:

''Tabuların değil özgür düşüncenin hakim olduğu, susmanın değil konuşmanın erdem sayıldığı bir yerdir üniversite. Sistematik düşüncenin esas olduğu bir alandır. İnsanların soru sormaktan çekinmediği, soru sormanın ayıp ve günah kabul edilmediği tam tersine teşvik edildiği, cevap aramanın hem de yüksek sesle cevap aramanın fazilet kabul edildiği yerlerdir. Üniversiteyi üniversite yapan temel değer budur. Bilgi elbette önemlidir. Ama öğrencilere özgür düşüncenin kapısını açması gerekiyor.''

Vali Tanılır konuşmasının son bölümünde hizmetlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Nafi Baytorun'a Kahramanmaraşlılar adına teşekkür etti.

REKTÖR BAYTORUN'UN VEDA KONUŞMASI

Kasım ayında görev süresi tamamlanacak olan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun da yaptığı veda konuşmasında, evrensel kurumlar olan üniversitelerin belli bir öğretim düzeyine gelmiş bireyleri bilimin ışığında aydın, nitelikli meslek insanı olarak yetiştirdiğini söyledi.

Rektör Baytorun, günümüzde üniversitelerin hızla gelişime uğrayarak 3. kuşak üniversiteleredoğru yol aldığını belirtti.

KSÜ'nin 1992 yılında kurulduğunu ve kendisinin de 16 yıldır bu üniversite yer aldığını hatırlatan Baytorun, ''Geldiğimiz nokta gerçekten gurur verici. Son 8 yıldır bu onurlu görevi yapıyorum. Bugün 9 fakülte, 2 yüksek okul, 8 meslek yüksek okul, 1400 çalışanı ile 20 bin öğrenciye hizmet vermekteyiz''dedi.

Kahramanmaraş'la üniversite arasında kopukluk olduğu yönündeki eleştirilere katılmadığını belirten Baytorun, şöyle konuştu:

''Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin bayramlarına, taziyelerine, mutlu günlerine katılarak her zaman onlarla birlikte olduğumuzu göstermeye çalıştık. Nitekim çok değerli Kahramanmaraşlı aileler üniversitemize önemli katkılar sağlamışlardır. 'Bu üniversite hiç bir şey yapmadı' şeklindeki söylemler bana değil buradaki öğretim üyelerine çok büyük züldür.''

ÜNİVERSİTENİN İSMİ TARTIŞMASI

Yaşadıkları sıkıntılara değinen Rektör Baytorun, sözlerini şöyle tamamladı:

''Kadro konusunda büyük sıkıntılar yaşadık. Bu, en büyük sorun ve handikaplarımızdan biridir. Her bütçe döneminde büyük çaba gösterdik ama ne yazık ki bu çabalar sonuç vermedi. Bunun yanında 2006 yılında stratejik plan hazırlanırken yapılan analizlerde üniversitemizin zayıf yönlerinden bir tanesinin ismi olduğu yapılan anketlerle ortaya çıkmıştır. Gizli olmayan bu bilginin belli basına iletilmesi sonucu üniversitemiz hiç hak etmediği tepkileri aldı. Son günlerde bir yerel gazetede üniversitenin ismi konusu yeniden gündeme geldi. Bu olayın çok değerli Kahramanmaraşlılar tarafından desteklendiğini görüyoruz. Biz hiçbir zaman üniversitenin isminin değiştirilmesi için teklif götürmedik. Bu takdir Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize aittir. Ancak, üniversitelerin yarış içerisinde olduğunu düşünecek olursak zayıf yönlerinin gelecekte mutlak suretle ortadan kaldırılması gerekir diye düşünüyorum.''

Görev yaptığı dönem içerisinde önemli çalışmalar imza attıklarının altını çizen Baytorun, ''Rektörlük döneminde en büyük pişmanlığınız nedir? diye soracak olursanız 'pişman olurum' düşüncesiyle yapamadıklarım olmuştur'' dedi.

Çok yakında üniversitede bir seçim yapılacağını hatırlatan Baytorun, ''vicdanınızla hesaplaşarak bu üniversiteye en yakışan arkadaşımızı yönetime gelmesini Sayın Cumhurbaşkanımıza tavsiye ediniz''şeklinde konuştu.

Törenin ardından Prof. Dr. Yücel Yılmaz, açılış dersinde öğrencilere 'Bilim, Teknoloji ve İnsan' konusunda bilgiler verdi.

Törene; Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Rektör Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Bu arada Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın ise törene katılmadığı gözlendi. Belediye Özel Kalem Müdürlüğü yetkilileri ise Başkan ile yardımcılarının tören saatinde Kanuni Mahallesi’nde programlarının olduğu bilgisini verdiler.

İŞTE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. A. NAFİ BAYTORUN'UN 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ KONUŞMASI

"Sayın Valim,

Değerli Konuklar,

Sevgili Öğrenciler,

Basınımızın çok değerli mensupları.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin 2010-2011 akademik yılı açılış törenine hoş geldiniz. Bizleri saran coşkulu duyguları paylaşmak için aramızda bulunmakla Üniversitemizi onurlandırmış bulunuyorsunuz. Tüm konuklarımıza Üniversitemizin tüm mensupları ve öğrencilerimiz adına en derin saygılarımızla şükranlarımızı arz ediyorum.

Evrensel kurumlar olan üniversiteler, belli bir öğretim düzeyine gelmiş bireyleri aklın, bilimin ışığında aydın ve nitelikli meslek insanı olarak yetiştirir, bilimsel araştırmalar ve bilgi üretimiyle geleceğe yön verirler. Günümüzde üniversiteler köklü bir değişime uğrayarak Üçüncü Kuşak Üniversitelere doğru yol alıyorlar.

1992 yılında kurulan üniversitemiz bugün 9 fakülte, 2 Yüksekokul, 8 Meslek yüksekokulu, 3 Enstitü, Araştırma ve uygulama merkezleri ve 1400’e yakın çalışanı ile 20 000 öğrenciye eğitim vermektedir.

Değerli Konuklar,

Bugün içinde bulunduğumuz bu kampusün temelleri 1995 yılında atılmış ancak 2005 yılında eğitime açılabilmiştir. 2003 yılında rektörlük görevini devraldıktan sonra hızlı bir şekilde kampüse taşınma planları yapılmış, ve ilgili müteahhitlerle yapılan görüşmeler sonucunda 2004 yılının sonunda 2005 yılının bütçesi borçlandırılarak inşaatların kimsen tamamlanması sağlanmış ve 2005 yılının başında kampüse taşınma mümkün olabilmiştir. Birkaç satıra sığan bu süreç aslında pekte kolay olamamıştır. kampüsün kısmen tamamlanarak hizmete girmesinde moral ve teşvik desteklerinden dolayı sayın valimiz İlhan Atış’a ve büyük riskler alan dönemin müteahhitlerine teşekkür ederim.

2005 yılına kadar Bahçelievler’deki çok küçük bir alana sıkışmış üniversitemiz, Avşar yerleşkesine taşınarak kampus üniversitesi olmuştur. Öğrenci sayısı 12 000’den 20000’e ulaşmıştır. Bunun yanında yaklaşık 2000 öğrenci sayısına sahip 3 Meslek Yüksekokulu Korkut Ata ve Gaziantep üniversitelerine devredilmiştir. Bu yıl orman fakültesinin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Avşar yerleşkesine taşınması ile İlahiyat ve Tıp Fakülteleri haricindeki tüm dört yıllık lisans programlarının ana kampuse taşınması sağlanmış olacaktır. Elbistan, Afşin Meslek Yüksekokullarının inşaatı tamamlanmış 2008 temelleri atılan Andırın Meslek yüksek okulunun bu sene sonunda tamamlanması gerçekleştirilecektir. Avşar kampusünün çevre düzenlenmesi yapılmış ve 205000 orman fidanı dikilmiştir. Öğrencilerimizin modern eğitim araçlarından yararlandırılması için akıllı sınıflar ve bilgisayar laboratuarları oluşturulmuştur. Bu konuda büyük emek veren BAUM ve Enformatik ekibine, öğrenci işleri programını hazırlayan Bilgi İşlem Dairesi başkanına teşekkür ederim, geliştirilen bu programımız bugün birçok üniversitede kullanılmaktadır.

Değerli Konuklar

Üniversitelerin en önemli birimlerinden bir tanesi kütüphanelerdir. Merkezi kütüphanemiz 2008 yılında Prof.Dr.Refet Yinanç tarafından üniversitemize bağışlanan Ord.Prof.Dr. Mükremin Halil Yinanç Kütüphanesiyle güçlenmiş ve sosyal bilimler alanında önde gelen kütüphaneye dönüşmüştür. Bu değerli eserlerin daha fazla insana ulaşımının sağlanması amacıyla değerli hocanın tüm eserleri elektronik ortama taşınmış ve tüm dünyanın hizmetine açılmıştır.
Çalışma arkadaşlarımızın kendilerine yakışan bir yerleşkede çalışmaları ve yaşamaları için ekip olarak büyük bir uğraş verilmektedir. Yeni kafeteryamız aynı anda 2000 kişiye hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Küresel ısınma yaz aylarında hava sıcaklıkları nedeniyle büyük sıkıntı yaratmaktadır. Bu yıl tüm çalışma ofislerinin soğutulması ihalesi yapılmış olup sene sonuna kadar tamamlanacaktır.

Sayın Valim, Değerli Konuklar

Dünyanın lider üniversiteleri, teknoloji odaklı şirketlerle işbirliği olanağı aramaya başlamış, dış ve iç peyzajları kadar amaçları da temelden değişmiştir. Geçmişte üniversitelerin yeni gelişmelere ayak uydurmak için, fakültelerine yükselişe geçen bilimsel konularla ilgilenen öğretim üyeleri almak gibi bir alışkanlıkları vardı. Ancak günümüzdeki gelişmeler, üniversitelerin bünyelerine teknoloji transferini gerçekleştirecek bir bölüm veya tekno öncüler için kuluçka merkezleri eklemekten de öte yeni bakış açıları ve paradigmalar geliştirmelerini zorunlu kılmaktadır.
Bu bağlamda üniversitemizin çok değerli akademisyenleri bir araya gelerek DPT’na proje sunmuş ve 8 milyon TL’lik proje desteği almıştır.

Üniversitemiz tarafından araç alımı için verilen 4 milyon TL ve 6 Milyon TL’lik bina desteği ile proje değeri 18 milyon TL’ye ulaşmıştır. İlk etapta kalkınma projesi olarak ele alınan bu çalışma daha sonra şekil değiştirerek Üniversite Sanayi Kamu İşbirliği Merkezine dönüştürülmüş, DPT tarafından birçok üniversiteye örnek olarak gösterilmiş ve aynı projenin diğer üniversiteler tarafından da yapılması teşvik edilmiştir. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Niyazi Tanılır’a teşekkür ederiz.

Her ne kadar bazı kesimler tarafından üniversite Kahramanmaraş arasında kopukluğun bazı belirli kesimler tarafından konuşulması söz konusu olsa da gerçek değildir. Bu sözlerin arakasında başka şeylerin aranmasını istemeyerek, bizlerin sadece yasaları uyguladığımızı ifade etmek isterim. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin bayramlarına, taziyelerine ve mutlu günlerine katılarak her zaman onlarla birlikte olduğumuzu göstermeye çalıştık. Nitekim çok değerli Kahramanmaraşlı aileler üniversitemize katkılar sağladılar. Üniversitemize Kalp Hastanesini yaparak bağışlayan Öksüz ailesi, Poliklinik inşaatını yapan Bakdur ailesi ve 3 lojmanı 6 yıl boyunca üniversitemize tahsis eden Çalık ailesine, yoksul öğrencilerimize yardımlarını esirgemeyen değerli sanayicilerimize teşekkür ederim.

Spor tesislerimiz futbol sahaları tenis kortları, basket ve voleybol sahaları ile çalışanlarımızın, öğrencilerimizin ve tüm Kahramanmaraşlıların hizmetine açılmıştır. Önümüzdeki yıllarda bu tesisler daha da genişleyerek hizmete girecektir.

Üniversitemizin çevre düzenlemesi Üniversitemizi ziyaret eden tüm devlet büyüklerimiz tarafından takdir edilmiştir.

Sayın Valim, Değerli Konuklar,

Çok kısa da olsa görevi devraldığımız 2002 yılının sonundan günümüze yaptıklarımızı özetlemeye çalıştım. Bu günlere gelinceye kadar birçok sıkıntıları da bertaraf etmek için çalışma arkadaşlarımızla sırt sırta verdik. Yüksek müsaadelerinizle bu sıkıntılarımızı çok kısa olarak özetlemek istiyorum.

Kadro konusu Üniversitemizin en önemli sorunlarından bir tanesi olmuştur. Kadro yasası olmadan kurulan Tıp Fakültesi için, diğer fakültelerden sağlanan kadrolar yardımı ile bu günlere kadar gelinebilmiştir. Gerek bir önceki değerli rektörümüz rahmetli Prof.Dr. Osman Tekinel döneminde gerekse 8 yıllık rektörlük dönemimde her yıl bütçe görüşmeleri sırasında durum tüm siyasilerimize iletilmiş, ve meclisten kadro yasasının çıkarılması için çaba harcanmıştır. Ancak ne yazık ki bu konuda gereken çabalar sonuç vermediği gibi yakınımızda bulunan İnönü üniversitesinde yönetimin değişmesinin hemen akabinde 1000 kişilik kadro yasası meclisten jet hızıyla çıkmıştır.

2006 yılında üniversitemizin stratejik planı hazırlanırken yapılan swot analizlerinde üniversitemizin zayıf yönlerinden bir tanesinin ismi olduğu saptanmıştı. Gizli olmayan bu bilginin belli kişiler tarafından belli basına iletilmesi ile şahsımın ve üniversitemizin hiç hak etmediğimiz tepkileri aldık. Ancak son günlerde Sütçü İmam Üniversitesinin isim değişikliği bir yerel gazete tarafından tekrar gündeme getirilmiş ve tepki görmeden kamuoyu tartışmasına açılmıştır.

Değerli konuklar,

Üniversitelerin planlı büyümesi ve en önemlisi yeterli akademik alt yapıya bağlı gelişim göstermesi büyük bir önem arz etmektedir. Maalesef akademik kadroların yeterli olmadığı bazı yerlerde siyasi baskılar nedeniyle fakülteler açılmaktadır. İlimize bağlı Elbistan ilçesinde bir fakülte açılması istemi üniversite senatomuzun uzun tartışmaları sonucunda kabul edilmiş ve YÖK’e sunulmuştur. Ancak bu güne kadar cevap alınamamıştır. Oysa yanı başımızdaki bir ilçede fakülte açılması çok hızlı bir şekilde gerçekleşmiştir.

Sayın YÖK Başkanımızın 2009 yılında üniversitemize yaptıkları ziyaretleri bizleri mutlu etmiştir. Nitekim sayın başkan bu ziyaretinde onur defterimize oldukça olumlu görüşlerini ve hızlı yükselişimizi dile getirmiştir. Bu arada sayın başkanla yapılan görüşmelerde kadro taleplerimiz kabul edilmiş ve 2010 yılında aşama kaydedecek doçent ve yardımcı doçent arkadaşlara kadro taleplerimiz görüşülmüş ve şubat ayını geçirmemek koşulu ile yapılacak bu taleplerin karşılanacağı dile getirilmiştir. Ancak talep edilen 23 Prof. ve 31 Doç. kadrosunun sadece 6 tanesine müsaade edilmiştir. Kadrolarını alamadığımız çalışma arkadaşlarımdan özür diliyorum.

Sevgili öğrencilerimizin barınma soruna çözüm bulmak için Avşar kampusünde yurt yapımı için büyük çaba harcadık. Kredi Yurtlar Kurumunun yönetim kurulunda bulunduğum sürede yurt yatırımları 2008 yılının yatırım programına alınmış, ancak bu güne kadar maalesef temel atma işlemi bir türlü hayata geçmemiştir. Oysa bizimle aynı programa alınan yurtlar yanılmıyorsam hizmet vermeye başlamıştır. Bu konuda yatırımları sürekli takip eden sayın valimize teşekkür ediyorum, umarım önümüzdeki yıl yurtların temelleri atılarak sevgili öğrencilerimizin 26 km mesafen taşınmasına gerek kalmaz.

Değerli Konuklar,

Kahramanmaraş ve Üniversitemiz her şeyin en iyisine layıktır. Bu konuda üniversite olarak büyük çabalar verdiğimize inanıyorum. Üniversitemiz arazisi üzerinde kurulmak istenen Hilton oteli üniversitemiz ve şehrimiz için büyük bir fırsattı. Ancak bazı yerel basın organlarının olumsuz propoğandası bu yatırımın Kahramanmaraş’ta hayata geçmesini engellemiştir. Oysa Hilton otelinin üniversite arazisinde yapılması durumunda Kahramanmaraş’ın üniversiteye taşınması mümkün olacak ve her yıl 68 başarılı öğrencimize burs olanakları gündeme gelecekti.

Sayın Valim, Değerli Konuklar,

Sizlere rektörlük dönemimde karşılaştığın bazı sorunlarda örnekler vermeğe çalıştım. Rektörlük dönemimde en büyük pişmanlığınız nedir diye soracak olursanız, “Pişman olurum düşüncesiyle yapamadıklarım olmuştur.”

Değerli Öğretim Üyeleri,

Çok yakın bir tarihte yeni bir yönetimi belirlemek için rektör adayları belirleme seçimlerini gerçekleştireceksiniz. Dış tavsiyelerden uzak, kendi iradenizle kararınızı vereceğinize inancım sonsuzdur. Çok zor ve uzun süreçlerden geçerek bu günlere gelebilen siz değerli akademisyenlere yakışan bu olmalıdır. Oyların dikkate alınmayacağı gibi dedikoduları dikkate almadan vicdanınızla hesaplaşarak bu üniversiteye en yakışan arkadaşımızın yönetime gelmesini tavsiye ediniz.

Sevgili Gençler

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar laiklik ve Atatürk ilkeleri, milli değerlerimizle kaynaşmış ve kuruluş felsefemizin temeli olmuştur. Bazen toplumlarda demokrasi adına, düşünce ve kanaat belirtme özgürlüğü adına uç, marjinal sayabileceğimiz düşünceler ortaya çıkabilir. Yakın geçmişte yaşanan sağ-sol, faşist-komünist, ilerici-gerici, laik-antilaik kutuplaşmasının toplumu nasıl gerdiğini, ulusal bütünlüğü nasıl tehdit ettiğini bir kez daha hatırlayalım. Asırlardır birlikte yaşayan insanlar bugün de ülkenin bütünlüğünü her şeyin üstünde tutacaklardır. Bundan kuşkumuz yoktur.

Yaşamınızda yeni bir başlangıç oluşturan bu mutlu gününüzde hepinizi yürekten kutluyorum. Geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz sizlerin, sağlam bir kişiliğe, sorun çözücü yetkinliğe kavuşmanızı, dünyanın her ülkesinde kendinizi kanıtlayabileceğiniz bilgi, birikim ve deneyim edinmenizi amaçlıyoruz. Sizlerin her zaman en iyisini yapmak, ülkenize ve insanlığa yararlı olmak arayışı içinde olacağınızdan kuşku duymadık. Sizleri bugünlere getiren ailenize ve değerli hocalarınıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Her ortam ve koşulda başarıya ulaşabilmek için, dünyadaki ve ülkemizdeki değişimleri yakından izlemeli, temiz toplumun savunucusu olmalı, sorunlarımıza birikiminiz ve olanaklarınız elverdiğince çözüm aramalısınız. Bilimin ve bilimsel düşüncenin izleyicisi ve üreticisi olmanın ötesinde, ilgi alanlarınızı genişletmeli, insanı insan yapan değerleri canlı tutmalı, yeniliklere ve değişimlere açık kişiliğinizle kendinizi her alanda yetiştirmelisiniz. Kendinize güvenmeli, çağdaş kimliğinizle ulusumuza güven vermeli, Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetin geleceğe güçlü biçimde taşınması için, sorumluluklarımızın bilinciyle hareket etmelisiniz. Sizlere bu yeni hayatınızda sağlık, mutluluk ve üstün başarı diliyorum. Hepinizi bir kez daha kutluyor, yarınlara en iyi biçimde hazırlanabilmeniz için özveriyle çaba gösteren değerli öğretim elemanlarımızı ve sizleri bugünlere getiren kıymetli ailelerinizi candan kutluyorum.

Çok Değerli Kahramanmaraşlılar Sevgili Mesai Arkadaşlarım,

Bu benim sizlere bu kürsüden son hitabımdır. 16 yıldır Kahramanmaraş’ta olmaktan büyük mutluluk duydum. Bu güzel şehrimizde bana ve aileme acı ve tatlı günlerimizde kucak açan tüm Kahramanmaraşlılara teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Sevgili mesai arkadaşlarım sizlerle 16 yıldır birlikte olmaktan büyük onur duydum. Üniversitemizin bu günlere gelmesinde gösterdiğiniz çabalar için teşekkür ederim. İstemeyerek kırdığım arkadaşlarımdan özür diliyorum. Rektör yardımcılarıma, sayın dekanlarıma, enstitü müdürlerine, yüksekokul müdürlerime, genel sekreterime, daire başkanlarıma makam şoförlerime, koruma amirlerine, özel kalemime ve mükemmel hizmetleri ve bağlılığıyla sevgili irfana ve ismini sayamadığım tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Ben, varsa hakkın helal ediyorum sizlerde hakkınızı helal ediniz.

Özel teşekkürüm sevgili eşim Sema, kızım Ezgi ve sevgili oğlum Nedim'e,

Saygılarımla…" (www.kanal46.com)