İki yüksekokulun (MYO) bulunduğu İslahiye ilçesinde Yüksekokullar birleşti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Genel Kurul Toplantısında aldığı kararla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İslahiye Meslek Yüksekokulu Gaziantep Üniversitesine (GAÜN) devrediliyor.

Gaziantep Üniversitesine devredilen KSÜ İslahiye MYO Gaziantep Üniversitesi İslahiye MYO ile birleştiriliyor. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başlamadan ve öğrenci kayıtlarından evvel devir işlemlerinin tamamlanması amacıyla Gaziantep Üniversitesi adına Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve Daire Başkanları ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Genel Sekreteri Rüştü Ertuğrul ve daire başkanları devir protokolü öncesi KSÜ İslahiye MYO'da bir araya gelerek toplantı yapılarak devir için son kez bir araya gelinerek nihai sonuca gidildi.

Toplantı sonunda halen KSÜ İslahiye MYO'dan mezun durumunda ve 2. sınıf öğrencileri diplomalarını KSÜ mezunu olarak alacaklar. İsteyen personel GAÜN'e geçebilecek. Devir çerçevesinde KSÜ İslahiye MYO'nun tüm taşınır ve taşınmaz malları Gaziantep Üniversitesine devredilecek. KSÜ İslahiye MYO GAÜN İslahiye MYO olacak.

Devredilen KSÜ İslahiye MYO'da, Bağcılık, İşletme Yönetimi ve İşletme Yöntemi ikinci Öğretim, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümleri bulunuyor.

GAÜN İslahiye MYO'da ise Organik Tarım Bölümü ile birlikte 4 bölüm 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Gaziantep Üniversitesi olarak yer aldı.

Halen İslahiye'de Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı olarak bir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile bir Meslek Yüksekokulu ve bir de KSÜ İslahiye Meslek Yüksekokulu var. Buna devir işlemlerinden sonra İslahiye'de bir Fakülte bir de Yüksekokul olacak. (haberler)