“Temel Haklar ve Anayasa” konulu bir konferans için Kahramanmaraş'a gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a KSÜ tarafından fahri doktor unvanı verildi.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin davetlisi olarak Kahramanmaraş’a gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde “Temel Haklar ve Anayasa” konulu bir konferans verdi.


Konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan konuşmasında, Üniversite olarak şehir-sanayi ve üniversite işbirliğine öncelik verdiklerinin altını çizdi. Ülkenin içinden geçtiği sürece de değinen Rektör Karaaslan “Bu süreç kendimizle barış sürecidir. Sonunda milletin sağduyusu galip gelecektir.” diye konuştu.


Açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz Senatosunun kararı ile 2457 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14/b-5 maddesi uyarınca, Türkiye’de evrensel hukuk normları çerçevesinde demokrasinin yerleşmesi ve kurumsallaşmasına katkı sağlayan yorumları, hukukun üstünlüğünü esas alan üslubu, sağduyulu tavrı, insanlık onuru, temel hak ve özgürlükler ile kuvvetler ayrılığı ilkelerini özenli ve ısrarlı vurgulamaları, hukukun ilkelerine gösterdiği bağlılık, Anayasa çalışmaları ile ilgili olarak entellektüel birikimini yansıtan söylemi, Türkiye’yi hukuk alanında her yönüyle daha ileriye götürme konusundaki arzusu, Anayasa Mahkemesindeki liderliği, vizyonu ve bitmez tükenmez gayretiyle verdiği çabalar ve üstün hizmetlerinden dolayı, Sosyal Bilimler Alanında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a Fahri doktora payesi verildi.


Doktor olmanın kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyerek sözlerine başlayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç “Zor günlerde bu ülkeye ışık olmuş bu şehirde olmak ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden bu payeyi almak benim için gurur verici”diye konuştu.