Ufka Yolculuk Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması Kahramanmaraş İl Ödül Gecesi Cuma Akşamı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Yapılacak.


Kahramanmaraş’ın etkin gençlik derneklerinden Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün,  Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ve  Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Türkiye genelinde birlikte düzenlediği ve 174 bin 399 kişinin başvurduğu Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması 9 Mart 2014 Pazar günü düzenlenen sınavla tüm Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta aynı anda gerçekleştirildi.


Kahramanmaraş Belediyesi işbirliğiyle,   4 Nisan 2014 (5 Cemaziyelahir 1435) Cuma günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da başlayacak olan, Yarışmanın ödül gecesine Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Fatih Koca’da konseriyle renk katacak.    


Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Özkul yapmış olduğu açıklamada, M. Nureddin Coşan Hocamızın, 'Çocuklarınızı en önemli yatırım aracı olarak görün. Onların en mükemmel şekilde eğitilmeleri için uğraşın' direktifleri doğrultusunda Kahramanmaraş’ımızda “İzcilik” çalışmalarına önem vererek çocuklarımızı kendi yaşadığımız çağa göre değil, onların yaşayacağı çağa uygun yetiştirmek için programlar düzenlediklerini ve kendilerine gösterilen bu yoğun ilgiden de memnun olduklarını belirtti.


Kulüp Başkanı Özkul, hayatımızda “Kendinizi, genç ya da ihtiyar, kadın ve erkek ayırımı yapmadan, suni mazeretler üretmeden her gün, her an eğitin ve sürekli geliştirin”  parolasının hâkim olması  için çalışmalarının devam ettiğini, bunlardan birinin de Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması olduğunu, Yüce Tasarımcımızın sözlerinin önce kendimizi sonra diğer insanları hitap aldığını ve Dünya gidişatını iyi yöne çevirmek için sağduyulu insanlarda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getirerek, Yarışmanın ödül gecesine tüm hemşerilerimizi davet etti.