Hatay'ın İskenderun İlçe'sinde Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve sema gösterisinin de sunulduğu gecede, Müslümanlarla diğer semavi din mensupları ve temsilcileri bir araya geldi.

Hz. Muhammed'in doğumunun 1437. yılı münasebetiyle ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası ile İskenderun Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Gecesi'ne, İskenderun'da yaşayan Hristiyan ve değişik dine mensup vatandaşlar da katıldı. Grand Plaza'da düzenlenen sema gecesine İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, İskenderun Belediye Başkan Vekili Sıtkı Akın, Belen Belediye Başkanı Mustafa Seydi Evren, Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce, İskenderun Müftü Vekili Nazif Çoban, MÜSİAD İskenderun Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Katolik Kilisesi rahibi Peder Yusuf Pedrila, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Gecenin sponsorluğunu üstlenen İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, "İskenderun halkına böylesi anlamlı bir gece yaşattığımız için onur duyuyoruz" dedi. Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başlayan gecede ilk olarak söz alan İskenderun Müftü Vekili Nazif Çoban, Kutlu Doğum Haftası'nı İskenderun Müftülüğü olarak coşku ile kutladıklarını ve İskenderun halkının da bu etkinliklere yoğun ilgi göstererek, Peygamber'e olan sevgilerini en iyi şekilde ortaya koyduklarını vurguladı. Ardından söz alan Kahramanmaraş Müftüsü Bekir Gülce ise, "Peygamber sevgisi ve kutlu doğum gecesine erişebilmek ve böylesi gecelerde bir araya gelerek bu geceleri huşu içerisinde geçirmek çok önemlidir. Bizleri böyle gecede bir araya getirenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokole gül takdim edildi. Sema gecesine katılan Katolik Kilisesi rahibi Peder Yusuf Pedrila, bir anda kendisine gül uzatılınca önce şaşırdı, sonra kendisine uzatılan bu gülü aldı. Gecede, Konya'dan davet edilen semazenlerin gösterileri ilgi ile izlendi. (Cihan)