Onikişubat Belediyesi “Harika Matematik Sergisini” Kahramanmaraşlı öğrencilerle buluşturdu.


Sergide keyif dolu dakikalar geçiren öğrenciler, matematiği eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.


Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, toplumsal farkındalık yaratan etkinliklerini sürdürüyor. Finansbank Ana sponsorluğu ve Onikişubat Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Harika Matematik Sergisi”, Necip Fazıl İlköğretim Okulu önündeki Sentetik Buz Pistinde açıldı.
Renkli görüntülere sahne olan sergiyi dolaşan Onikişubatlı öğrenciler, Milli Eğitim müfredatına uygun şekilde düzenlenen üniteleri gezerek, hem matematiği sevdiler hem de analitik düşüncenin püf noktalarını eğlenerek öğrendiler.
Açılışta konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çocuklar için oldukça faydalı olacak bir aktiviteyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sergiyi dolaşan öğrencilerin, matematiğin hayatın her aşamasında yanlarında olduğu gerçeğini öğreneceklerini ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:
“Bir nevi oyun parkı haline getirdiğimiz bu tesisimizde çocuklarımıza matematiğin hayatın her aşamasında var olduğunu göstermeye gayret ediyoruz. Örnek uygulamalarla çocuklarımız matematiğin sadece toplama, çıkarma ve çarpma olmadığını deneylerle gözlemliyorlar, buna şahit oluyorlar. İşte dediğim gibi aslında yapılması gereken de bu. Yani matematik sadece ezbere dayalı toplama ve çıkarma değil, hayatın ta kendisidir. Bize bu imkanı sağlayan o bankamıza teşekkür ediyorum. Yanlarında eğitmenleriyle beraber çocuklarımıza sistemin ne olduğunu anlatmaya gayret ediyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.”
Başkan Mahçiçek, ilerleyen süreçte Onikişubat Belediyesi olarak benzer bir sistemi kalıcı olarak ilçeye kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi. Pazar gününe kadar kapılarını öğrencilere açık tutacak olan sergiye, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde eğitim veren birçok okul davet edildi.(İHA)