Kahramanmaraş Belediyesi Başkanvekili Cevdet Kabakcı, Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Bulut’a konferansın sonunda Madalya Beratı hediye etti.


Konferanslar dizinine bir yenisini ekleyen Kahramanmaraş Belediyesi, Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Bulut’un katıldığı sıra dışı bir konferans sundu.


Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Bulut’un konuk olduğu konferans Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı.


Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakcı, teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da hizmet vermeye devam ettiklerinin altını çizdi.


Başkanvekili Kabakcı: “Alt yapı, yol, su gibi şehircilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilikte de bir hayli ileride olan belediyemiz aynı zamanda kültürel alanda da büyük hizmetler gerçekleştirmektedir. 10 yıl öncesine kadar şehrimizin tarihini ve kültürünü anlatan çok fazla bir eser yok iken bugün şehrimizin 800 yıllık geçmişi kayıt altına alınıyor. Düzenlediğimiz sempozyumlarla şehrimizin tarihini gün yüzüne çıkarırken aynı zamanda bunları kitaplaştırarak gelecek nesillerin hizmetine sunuyoruz.


Daha önceleri bu tür etkinlikler sinema salonlarının kuytu köşelerinde yapılmaya çalışılırken bugün burada gördüğünüz gibi muazzam salonları da hayata geçiriyoruz. Bugün yanı sıra güreşin beşiği olan şehrimizde güreş sempozyumu ile Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirdik.


Ekonomik alanda iller sıralamasında bir hayli önde olan şehrimiz maalesef tanıtım konusunda hak ettiği yerde değildir. Şehrimizin Türkiye ve dünya genelinde tanınırlığı konusunda hak ettiği yeri alması için çaba ve gayretlerimizi sürdürüyoruz.


Siz değerli hemşehrilerimizden belediyemizin bu tür etkinliklerine ilgi göstererek sahip çıkmanızı bekliyoruz.


Bugün bu salonu dolduran hepinize ve değerli Mehmet Ali Bulut hocamıza hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.


Açılış konuşmasının ardından Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Bulut’un kısaca biyografisi okundu.


Daha sonra kürsüye gelen Gazeteci-yazar Mehmet Ali Bulut konferansına başladı.


Konferansında önemli bir tespitte bulunan Mehmet Ali Bulut: “Bugün burada bilmenizi isterim ki, benim konuşmamdan sizin dinlemeye gelmiş olmanız daha evladır. Bugün sizlere ‘Ruhun deşifresi ve Can Boğazdan Çıkar konuları üzerine sohbet edeceğim” dedi.


Günümüzde en büyük hatanın insanın kendi kendini tanımamasından kaynaklandığına dikkat çeken Bulut: “Şimdi şöyle bir düşünün. Allah-u Teala insanı yeryüzünde halifesi olarak yaratmış. İnsan yüce bir varlık olduğunun bilincinde olması gerekir. İnsan kendini bilmediği ve tanımadığı takdirde elindeki kaynaklardan faydalanması mümkün değildir.


Bir iş yolunda gitmiyorsa mutlak surette kâinatın kurallarına göre doğru bilinen ama yanlış olan bir şey vardır mutlaka.


Bir iş yolunda gidiyorsa da o zaman kâinatın kurallarına göre hareket ediliyor demektir. Bir işte başarılı olunmuyorsa, sürekli zarar varsa, evliliklerde problem varsa, evlerde huzur ve neşe yok ise, insan çeşitli hastalıklara yakalanmışsa işte o zaman kâinatın kurallarına göre ters bir şey vardır. Şunu hiçbir zaman unutmayın. Şeytan sizi siz olmaktan alıkoyan her şeydir. Melek ise her işinizi gerçekleştirmek için size yardımcı olan her şeydir.


İnsan kendini bildikten sonra yapamayacağı, hiçbir iş, aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Önemli olan insanın kendini bilmesi ve yapacağı işe odaklanmasıdır. Bakın burada iki örnek vermek istiyorum. Hayber Kalesi kuşatıldığında Peygamber Efendimiz ‘Ya Ali bu işi sen hallet’ dediği zaman Hz. Ali kalenin kapısını iki eliyle tuttuğu gibi kaldırmış ve sahabeler oradan içeri girmişlerdir. Daha sonra ise Hz. Ali ve 18 kişi o kapıyı kaldırmayı denemişler ve yerinden kımıldatamamışlardır. Bir başka örnekte ise Seyit Onbaşı 276 kilo ağırlığındaki top mermisini üç basamak çıkarak topun ağzına sürmüştür. Bu iki örnekte de insan yapacağı işe odaklandığı takdirde başaramayacağı hiçbir işin olmadığını gösterir.


Ruh ve bedenin kombinasyonları sürekli birbirini tamamlar. İnsanın bedenini yöneten beyindir ama beyni yöneten de zihindir. Bakın basit bir misal vereyim. Kendinizi halsiz hissettiğiniz ve ruhunuzun daraldığı bir anda aynanın karşısına geçin; ‘ben güçlüyüm, kuvvetliyim, neşeliyim, huzurluyum’ gibi kendi kendinize konuşun, şarkı türkü mırıldanın beş-on dakika içerisinde o ruh halinizin tamamen değiştiğini göreceksiniz” diye konuştu.


Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle ve Hadis-i Şerifelerle birçok örneklerden bahseden Bulut, aynı zamanda doğru beslenmenin de önemli olduğunu söyledi.


Gazeteci-Yazar Bulut, beslenme ile birçok hastalığın oluştuğuna dikkat çekerek: “Şimdi sizlere sorsam hastalığın Allah tarafından gönderildiğini ve bir imtihan olduğunu söylersiniz. Ama bakın anlatacağım misal bu konuya çok iyi açıklık getirmektedir. Peygamber Efendimiz Mısır Hükümdarına elçi gönderir. Elçiyi dinleyen Mısır Hükümdarı ‘Tamam anlattıklarınız doğru bu bizim kitaplarımızın da anlattığı Peygamber. Ben O’na inandım ama şimdi kalkıp inandığımı söylersem bu halkım içinde kargaşa yol açar’ diyerek Mısır’ın en ünlü doktorlarından ikisini Peygamber Efendimize gönderir. İki doktor da bir buçuk yıl Medine’de kalırlar. Ancak bakarlar ki ne bir hastalık var ne de bir hastalanan. Doktorlardan birisi Peygamber efendimizin yanına giderek: “efendim bir buçuk yıldan beri biz buradayız. Ama ne hastalık gördük ne de hastalanan’ deyince: Peygamber Efendimiz: ‘Biz hasta olmayız’ der. Doktorun şaşırdığını görünce de ‘bakın size şunu anlatayım. Birincisi biz iyice acıkmadan önce yemek yemeyiz. İkincisi ise karnımızı tam olarak doyurmadan midemizin bir kısmını boş bırakarak sofradan kalkarız. Yiyeceklerimizi de doğru seçtiğimiz için kesinlikle hasta olmayız’ der.


İşte doğru beslenmenin en güzel örneğidir. Şunu unutmayın. Allah-u Teala hiçbir kuluna zulmetmez, yani durduk yere hastalık göndermez. Ama kul kendi üzerine düşeni yapmaz da beslenmesine dikkat etmezse o zaman kendine çeki düzen vermesi için o hastalık musallat olur” diye konuştu.


Daha sonra katılımcılardan gelen soruları da cevaplandıran Gazeteci-Yazar Bulut, yeryüzünde dört tane kan grubu bulunduğunu ve hepsinin de ayrı ayrı beslenme özellikleri olduğunu ifade ederek: “İnsanlar beslenmelerine dikkat etmek zorundalar. Hangi kan grubu ne şekilde beslenmek zorunda ise o şekilde beslenmelidir. Bugün GDO’lu diye tabir edilen besinler hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Bunun için mümkün mertebe bu tür gıdalardan uzak durmak gerekir” dedi.


Konferansın ardından Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, Gazeteci-yazar Mehmet Ali Bulut’a İstiklal Madalya Beratı hediye etti.


Konferansa Vali Yardımcısı Erkan Bulgan, Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, Belediye Başkan Yardımcıları Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, Belediye Meclis Üyeleri, SGK İl Müdürü Mehmet Dere, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Kahramanmaraş Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Hatice Koç ile vatandaşlar katıldı. (www.kanal46.com)