Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ve Türkiye’de ilk kez Mersin’de açılan Menar Mental Aritmetik Merkezi Kahramanmaraş’ta da eğitim vermeye başladı.


Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan’ın da katıldığı törenle açılışı yapılan merkezde, çocukların çok küçük yaşlarda matematiğe karşı ilgisi artırılıyor. 4-12 yaş arası çocuklara yönelik verilen matematik eğitimleriyle, öğrencilerin zihinsel gelişimi ve hızlı şekilde sayısal işlemler yapması sağlanıyor.


Merkez Müdürü Salih Arslan program ile okuma yazma bilmeyen çocukların bile matematik işlemini en hızlı şekilde yaptığını belirtti. Eğitimler sayesinde çocukların dikkat dağınıklığı ve unutkanlık gibi problemlerinin de ortadan kaldırıldığını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:


“Bu eğitimlerin sonunda çocuğun kendine olan özgüveni geliyor. Algılama problemi ortadan kalkıyor ve sayısal derslerde hesap makinesinden daha hızlı şekilde işlem yapmaya başlıyor. Sözel derslerde okuduğu bir şeyi unutmuyor. Zihin kapasitesini kullanması artıyor ve çocuğumuz sağ ve sol beyni beraber kullanmaya başlıyor. Bunun yanında çocuğun düşünme tarzı ve bakış açısı değişiyor. Ayrıca biz büyüklerin kaçırdığı ayrıntıyı çocuklar yakalamaya başlıyor. Bu eğitimin genel amacı bu diyebiliriz. Türkiye’nin bu eğitime gerçekten ihtiyacı var. Çünkü üniversitelerde bile daha dört işlemi tamamen yapamayan öğrencilerimiz var. Üniversite sınavında bakıyoruz birçok öğrenci matematik sınavından sıfır alıyor. Menar Mental Aritmetik eğitimi alan çocuklarda bu sorun tamamen ortadan kalkıyor.”


MERKEZDE EĞİTİM ALAN ÇOCUKLAR DAHA ÇABUK İŞLEM YAPABİLİYOR 


Programa katılan çocukların genelde 4-12 yaş grubundan oluştuğuna dikkat çeken Arslan, “4-12 yaş arasında ki gruba biz bu eğitimi veriyoruz. Fakat bu yaş aralığındaki bütün çocuklara bu eğitimi veremiyoruz. Öncelikle çocuklarda yeterli zihinsel gelişme olmuş mu ona bakıyoruz. Ama rakamları tanıyan bu eğitimde algılama problemi olmayan her çocuğu eğitim programına alıyoruz. 6 yaşında okuma yazması olmayan bir çocuk normal bir kişiden daha hızlı işlem yapmaya başlıyor. Sayıları en iyi şekilde kullanıyor ve hesap makinesinden daha çabuk şekilde işlemlerini yapıyor.” diye konuştu.


Program boyunca 240 saat eğitim verildiğini ifade eden Arslan, eğitimler sonunda yüzde 100 başarıya ulaşıldığını sözlerine ekledi.


AYDINLIK YARINLAR İÇİN ÇOCUKLARI İYİ YETİŞTİRİLMELİ


Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise daha aydınlık yarınlara ulaşmak için, çok küçük yaşlardan itibaren çocukların en iyi şekilde yetişmesi gerektiğini söyledi. Program kapsamında eğitim alan öğrenciye çeşitli sorular yönelten ve doğru cevaplar alan Poyraz, “Millet olarak gerçekten çocuklarımızı iyi yetiştirmeli ve onları bilgiyle donatmalıyız. Çünkü yarınlarımıza yön verecek olan onlar. Gelecekte daha sağlam binalarda oturmak için iyi yetişmiş mimarlar, daha iyi tedavi görmek için iyi yetişmiş doktorlar yetiştirmeliyiz. Bu da ancak bu tür eğitimleri vermekle mümkün olur.” dedi.


Katılımcılarla da sohbet eden Poyraz, daha sonra idareciler Salih Arslan ve Salih Paksoy ile öğretmenlerden eğitimler hakkında bilgiler aldı.