Kahramanmaraş Mesleki Eğitim Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamında kente gelen Litvanya’lı uzmanların “Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrencilerin Entegrasyonu” konulu projeleri, proje ortağı kuruluş olan Mesleki Eğitim Merkezinin rehberliğinde gerçekleştiriliyor.

Okul Müdürü Mehmet Fatih Başkan, konu hakkında şunları kaydetti: “Proje faaliyetleri kapsamında 1 hafta süre ile ilimizde kalacak olan uzmanlar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 125. Yıl İ.Ö.Okulu ve İş okulu, Halk Eğitim Merkezi, Bilim Sanat Merkezine teknik geziler düzenlemiş olup Rehberlik Araştırma Merkezi, Anadolu Tekstil Meslek Lisesi, Atatürk İ.Ö.Okulu, Gaziler İşitme Engelliler İ.Ö.Okulu ve Eğitim Uygulama Okuluna da planlı teknik geziler düzenleyeceklerdir. Konu ile ilgili alan araştırması yapan uzmanlara ilimizin kültür değerleri de tanıtılmaya çalışılmaktadır.

Başkan, birçok AB projesi uygulayan Mesleki Eğitim Merkezi olarak Aralık ayında da Paris’ten ve önümüzdeki yılın Mart ayında yine Litvanya’dan ziyaretçiler beklediklerini belirtti.

Başkan; “AB projeleri kapsamında bu yıl İtalya, Fransa ve Romanya’ya giden Mesleki Eğitim Merkezi proje uzmanları Mayıs ayında Yunanistan ve İtalya’ya, Aralık ayında da İspanya’ya mesleki seyahat gerçekleştireceklerdir” dedi. (www.kanal46.com)