Afşin Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Ben gökyüzünde bir yıldızım" adlı Avrupa Birliği projesi tanıtıldı


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Ben gökyüzünde bir yıldızım" adlı Avrupa Birliği (AB) projesi desteklenmeye değer bulundu. 


Proje kapsamında, Romanya'dan gelecek 15 öğrenci ile Afşin Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden 15 öğrenci, uzay ve gezegenler, meteorlar ve yıldızlar ile diğer sistemler üzerinde araştırma ve çalışmalar yapacaklar.


Okul Müdürü İhsan Acer, tanıtımda yaptığı konuşmada, projelerinin, AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan gençlik projelerinden biri olduğunu söyledi.


Proje konusunun uzay ve havacılık üzerine olduğunu hatırlatan Acer, şunları kaydetti:


"Proje Romanya'dan gelecek olan gençlerle birlikte 30 kişi ile Afşin'de uygulanacaktır. Proje süresi 151 gündür. Ortak aktivite süresi ise 15 gündür. Yani 1-15 mayıs 2014 tarihleri arasında Afşin'de müşterek aktivite yapılacaktı."


Gökyüzünün çıplak gözle ve teleskopla inceleneceğini dile getiren Acer, ayrıca uçurtmalar yapılacağını ve her birine yıldız isimleri verileceğini, uçurtmalar üzerine resim ve çizimler yerleştirilerek de uçurtma festivalinin düzenleneceğini kaydetti.


(AA)