Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere kayıt yaptırmak amacıyla şehre gelen öğrencileri karşılıyor.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim yılı için 3-7 Ağustos arasında gerçekleştirilecek üniversite kayıt işlemleri kapsamında, şehir dışından gelen öğrenciler için Şehirler Arası Otobüs Terminali, Havaalanı ve Üniversite Kampüsünde “Öğrenci Bilgilendirme Masası” açtı.


Zorlu geçen lise eğitim yıllarının ardından yaşamlarını şekillendirecek meslekleri için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin “Öğrenci Bilgilendirme Masası” standında sıcak bir gülümseme ve yöresel fıstık ezmesi ile karşılanırken, üniversitelerine kadar ulaşım ve rehberlik hizmetlerinden de yararlanıyorlar.


Kahramanmaraş'a öğrenim görmek için gelen öğrencilere Kahramanmaraş'ın yöresel Fıstık Ezmesini ikram ediliyor. Öğrencilere ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti, öğrenci çamaşırhanesi, gençlik merkezleri, Büyükşehir Belediyesi'nin kursları gibi hizmetleri hakkında bilgi veriliyor. Üniversite öğrencilerine hazırlanan Öğrenci Rehberi'nin yanında, Kahramanmaraş'ın tanıtım kitapçığı da hediye ediliyor. Ayrıca öğrenciler üniversite kampüsüne götürülürken, saat 11.00 ve 15.00’te olmak üzere günde iki sefer otobüsle kısa bir şehir turu ile öğrencilerie şehrin tanıtımı yapılıyor.