Kahramanmaraş merkez İsmail Kurtul İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı İnci Kozanoğlu, okul binasını yaptırarak Milli Eğitim’e hediye eden işadamı A. Kadir Kurtul'a teşekkür plaketi verdi.

Kozanoğlu, İSKUR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul'u makamında ziyaret ederek, eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Kahramanmaraş'ın modern bir okula kavuştuğunu anlatan Kozanoğlu; “Gerçekten hem teknolojisi ile hem dizaynı ile mükemmel bir okula kavuştuk. Okulun yapımında bizzat ilgilenen Kurtul, hem Türk eğitimine hem de kent eğitimine büyük katkı sağlamıştır. İnşallah buradan mezun olan yavrularımız gelecekte ülkelerine önemli fayda sağlayacaktır' dedi.

Aynı zamanda Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı olan A. Kadir Kurtul ise yaptığı konuşmada; “Bu memleketten kazanan insanlar olarak eğitime yapılan desteği kendimize bir borç olarak görüyoruz. Okulun her kesim tarafından beğeniliyor olması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Ancak bizler sadece fiziken bir iş yapmış olduk. Asıl iş şimdi başlıyor. İyi yetişmiş nesilleri görmek bizleri daha da memnun edecektir. İnşallah burada eğitim gören çocuklarımız ileride çok iyi yerlere gelirler. Bizlerin tek isteği bu' diye konuştu.

Kurtul, özellikle ihracatın yapan firmaların dünya ile yarıştığını, bunun için de eğitimli insanlara ihtiyaçları bulunduğunu sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Kozanoğlu, Kurtul'a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür plaket verdi.

Okul Müdürü Ertan Göl ile Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyelerinden Fatoş Bilginer ve Meltem Yılışın’dan oluşan heyet daha sonra okulun ismini taşıdığı ve A. Kadir Kurtul’un babası olan Kurteks Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kurtul’u da fabrikadaki makamında ziyaret etti.

Eğitime katkıda bulunan A. Kadir Kurtul gibi hayırlı bir evlat yetiştirdiği için İsmail Kurtul’u tebrik ederek kutlayan Başkan Kozanoğlu, bir de teşekkür plaketi sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve hayli duygulanan Baba Kurtul ise; “Oğlum bu gibi hayır işlerini yaparken bana demez, sonradan sürpriz bir şekilde öğrenirim. Okul inşaatının bitimine doğru bana söyledi ve adıma okul yaptırdığı için de gerçekten çok duygulandım. Kendisi ile gurur duyuyorum. Başarıları daim olsun, Allahım kendisine güç, kuvvet versin” diye konuştu. (www.kanal46.com)