Onikişubat Belediyesi Sanayi’de çeşitli meslekte çalışan gençlerin dünyasına giriyor.


Kimi tamircide, kimi tornacıda veya başka mesleklerde çalışırlar. Bazıları da bir yandan okulunu okurken, aile bütçesine katkıda bulunurlar. Hepsinin de ayrı bir hayat hikâyesi var.
Bu konuya duyarlı olan Onikişubat Belediyesi ,çalışan gençlerin dünyalarına girip, onlarla hayatı paylaşıyor.
Onların hayatlarından kesitler sunan bir kısa film hazırladı;kısa film’in adı,”Ustalığa Uzanan Eller”Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan kısa filmin yönetmenliğini, Şair,Yazar Mustafa Önyurt yaptı.
Çalışan gençlerin dünyasını paylaşmak sadece bu kısa filmle sınırlı kalmayıp, bu konuya son derece duyarlı olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Bey, bu çalışan gençlerimize yönelik en kısa zamanda güzelliklerin sunulacağını, geleceğin ustalarıyla hayatı paylaşmanın önemini belirtti.
Yıllar geçse de günümüz dünyasında çalışan çocuklarımızın, bugünde hayat hikâyeleriyle karşılaşırız. Bazen bir kaportacıda veya tamirci dükkânlarında onları kendi gelecekleriyle ilgili hayaller kurarken görürüz. Elleri yüzleri yağ pas içinde olsa da gözlerindeki ışıltıda yeni dünyaları yakalarsınız.
Peki, Allahın bize sunduğu bu varlıklarımıza kucak açabiliyor muyuz? Onların dünyasında onlarla bir şeyleri paylaşabiliyor muyuz? Oysa kaynak yapan küçücük elleriyle onlar, dünyayı aydınlatıyorlar, bir boyacı çocuk boyadığı ayakkabıda dünyayı renklendiriyor.


 Torna makinesinin sustuğu anda, yanık bir türkü içimize akmaya başlar ve yüreğimizden bir şeyleri alıp götürür uzaklara. Sohbetler sürdükçe makineleşen dünyadan uzaklaşıp insana, daha doğrusu bu gençlerin dünyasına girdiğimizi hissederiz.
Öyleyse kentin ağır yorgunluğu onların üzerine çökmeden, onlarla hayatı paylaşmaya ne dersiniz?