Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ve KSÜ Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğunca 8 Mart’ta “Çanakkale Zaferinin Ruhunu Anlamak” konulu bir konferans düzenlendi. Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak konuk olduğu konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.


 Selim Ertuğrul Karayel’in Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirini seslendirdiği konferans’ta Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale Zaferine giden tarihsel süreci katılımcılarla paylaştı. Osmanlı Devletinin kuruluşundan beri kadınların savaşlarda büyük çabalar sarfettiğini kaydeden Bahadıroğlu, Çanakkale’de de kadın kahramanların emeğinin olduğunu belirtti. Osmanlı’nın son döneminde 17 yıl aralıksız savaş yapıldığını ifade eden Yavuz Bahadıroğlu, para ve silah kaynaklarının bittiğini ve dünyanın en teknik donanmasının Çanakkale Boğazına yığıldığını dile getirerek, bu donanmadaki 506 modern top’tan her gün yaklaşık 23 bin merminin atıldığını buna karşılık Türk ordusunun 150 topundan yaklaşık 300 merminin atılabildiğini, Çanakkale’nin böyle orantısız bir mücadele ortamonda kazanıldığını vurguladı. Çanakkale’de yaşanan mücadelede manevi unsurların etkisine dikkat çeken Bahadıroğlu, savaşan insanların yüreğini peygamber yüreğinden geçiren insanlar olduğunu vurguladı. Çanakkale’nin Türk tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Bahadıroğlu, “Çanakkale Osmanlı’nın son sözü,Cumhuriyetin ön sözüdür” nitelemesiyle konferansını tamamladı.


Konferansın sonunda Yavuz Bahadıroğlu’na günün anısına KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan tarafından hediye takdim edildi. Program sonunda Bahadıroğlu okuyucularının kitaplarını imzaladı.