ÖSS'de geçen yıl dereceye girip üniversitede okuyan ve bu yılda ÖSS'ye girerek adını şampiyonlar listesine yazdıran Çağrı sert, Oğuzhan Atay, Çağrı Berk Onur ve Mehmet Burak'ın tercih yapmadıkları ortaya çıktı.

Bu öğrenciler sonuçların açıklandığı gün basının karşısına geçip dersane reklamı yapmışlardı. Ev, otomobil, nakit para ve eğitim masraflarını dersanelerin karşıladığı iddia edilen şampiyonların bu yıl tercih yapmadıkları belirtildi.

ÖSS'DE ÖDÜLÜ KAPTILAR TERCİH BİLE YAPMADILAR

Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSS'de dereceye girenlerden 3'ü ODTÜ Elektrik-Elekronik Mühendisliği bölümünü, 2'si Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü burslu kazandı. Sonuçlarla birlikte başka bir gerçek daha ortaya çıktı: Sınavda dereceye giren ve halen bir bölümde okuyan öğrenciler tercih yapmadı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, halen bir üniversitede okuyan ancak bu yıl da sınava girerek derece yapan adaylardan EA-2 ve SÖZ-2 puan türü birincisi Çağrı Berk Onuk, SÖZ-2 ikincisi Çağrı Sert, SÖZ-2 üçüncüsü Murat Ahıskalı, EA-2 ikincisi ve DİL birincilerinden Oğuzhan Atay ve yine DİL birincilerinden Mehmed Burak'ın yeniden tercih yapmadıklarını açıkladı.