Özel Beyza Liselerinden mezun olan öğrencilerin yarıdan fazlası bu yıl Sağlık Bilimleri ve Mühendislik alanında bir yüksek okula yerleşti. 


Son yıllarda üniversite sınavlarındaki yüksek puan ortalamasıyla dikkat çeken Özel Beyza Lisesi ve Özel Beyza Fen Lisesi, 12’si Tıp Fakültesi olmak üzere Eczacılık ve Dişçilik Fakülteleriyle birlikte tam 16 öğrencisini sağlık bilimleriyle ilgili alanlara, 20 öğrencisini ise Mühendislik ve Mimarlık programlarına göndererek bir rekora daha imza attı.


Konu hakkında bilgilerine başvurduğumuz Beyza liselerinin Müdür yardımcıları Ali Kahya ve Mustafa Kavgacı, 2010-2011 öğretim yılında toplam 61 öğrenciyi mezun ettiklerini, 2011 LYS sonuçlarına göre de öğrencilerinden 55’inin bir yüksek öğretim programına yerleştiğini söylediler. Elde edilen başarılar Özel Beyza Liselerine ilgiyi de artırdı. Okul yöneticileri kapasiteleri dolduğu için kayıt ve nakil başvurularını geri çevirmek zorunda kaldıklarını, gelen talepleri karşılayabilmek için daha geniş bir bina inşaatına başladıklarını bildirdiler.


Özel Beyza liselerinin Tavşantepe mevkiinde sürdürülen yeni okul binası inşaatının gelecek yıl tamamlanacağı tahmin ediliyor.