Çağlayancerit 175. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, yılın yorgunluğunu Ankara gezisi ile attılar.


Kahramanmaraş İli Çağlayancerit İlçesi 175. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, Ankara’da TBMM, Anıtkabir, Hacı Bayram Veli Camii ve Ankara Kalesini gezdiler. Geziye öğrencilere, Okul Müdürü Ahmet Karasu, Müdür Yardımcısı Dursun Boğaz, Matematik Öğretmeni İsmail Yarbaş ve Türkçe Öğretmeni Hasan Karacan eşlik ettiler.


Türkiye Büyük Millet Meclisini gezen ve işleyiş hakkında bilgiler alan öğrenciler Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’i de makamında ziyaret ettiler.


Öğrencilerin kabiliyetlerine göre iyi bir gelecek belirlemeleri gerektiğini ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Eğitim sürecinde öğrencilerin yetenek ve ilgilerinin hangi alana yönelik olduğu belirlenmiyor. Bu sebepten bir üst okula geçerken ve nihayetinde hayata atılırken sıkıntılar yaşıyor. Öğrencinin doğru meslek seçimi, onun hayatı boyunca atacağı en önemli adımdır” dedi.


Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Nevzat Pakdil, “Meslek seçerken yetenekler her zaman göz ardı ediliyor. Asıl meslek seçiminde temel unsur yetenekler olmalıdır. Meslekler artık kazandırdığı para ile ölçülmeye başlandı. Bir meslek ne kadar çok para kazandırıyorsa o kadar kıymetli olarak kabul edilmeye başladı. Bu tutum insanların mesleklere bakış açılarını değiştirdi. Meslekler kazandırdığı para miktarı ile değil kişiye yaşattığı mutluluk ve karakter ile ölçülmelidir” şeklinde konuştu. Pakdil açıklamalarını şöyle tamamladı:


“YENİ VE FARKLI DÜŞÜNCELERLE HAREKET EDİN”


“Her öğrenci, eğitim dünyası ve iş dünyası hakkındaki anlayışı içinde olgunlaşma ve bu anlayışı içinde eğitim ve iş ilişkileri içerisinde anlamlı seçimler yapma gereksinimi duyar. Gencin en çalkantılı dönemlerine rastlayan alan seçimi süreci, bu nedenle ciddi rehberlik çalışmalarını zorunlu kılmaktadır. Ailelerimiz çocuklarını çok iyi tanımak, iyi gözlemlemek zorundalar. Bu onların gelecekleri için çok önemlidir. Adımlar atılırken gerçekçi davranmak zorundayız. Meslek seçerken bir kişi, kendine belli bir çalışma ortamı belli bir yaşam biçimi seçmiş olur. Seçtiği meslekte en üst kademeye ulaşmak için çalışır, efor sarf eder. Kişisel ilgi ve becerileri doğrultusunda seçtiği alanlarda bireylerin verimli çalıştıkları ve başarılı oldukları gözlenmiştir. Zaman zaman gazetelerde iş dünyasının gelişmeleri verilirken “innovasyon” kavramına yer verilmektedir. İnnovasyon; yeni ve farklı fikirlerin ortaya çıkmasıdır. Bireyin farklı, yenilikçi fikirler geliştirmesinde ise kişisel özelliklerine uygun meslek seçimi de büyük oranda etkili olmaktadır. Velilerimizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bunları düşünerek hareket etmesi ve gerçekçi olması gerekmektedir. Öğrencilerimize hayatlarında başarılar dilerim” dedi.


( www.kanal46.com)