İçişleri Bakanı Beşir Atalay, KPSS'deki iddialara ilişkin soruşturmanın tamamlanmasının ardından üniversite mezunu 10 bin polis alınması için ilan vereceklerini bildirdi.

Bakan Atalay, “İltica ve Göç” konulu Avrupa Birliği (AB) Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere özel uçak “ATA” ile Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.

Atalay, Esenboğa Havalimanı'nda, KPSS'ye ilişkin soruşturmanın tamamlanmasının ardından üniversite mezunu 10 bin polis alınması için ilan vereceklerini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile görüştükten sonra Bakanlar Kurulu toplantısında konuya ilişkin bilgi verdiğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

“Konunun, polisle ilgili bir boyutu yok artık, yargı boyutu var. Milli Eğitim Bakanımız, YÖK ile bu konuyu tekrar görüşüp değerlendirecekler. Kamuya personel alınacak. Acil olan bu. Biz de 10 bin polis alacağız. Bunun için ilan vereceğiz ama KPSS'nin sonucunu bekliyoruz. Sınav sonucu bir kesinleşsin. İptal mi edilecek, yoksa bu haliyle geçerli mi olacak, sadece içinden sorunlu olanlar mı ayıklanacak, bir kararın verilmesi gerekiyor. Yani bu, daha çok istihdam edilecekler açısından bir gecikmeyi öngörüyor. Dolayısıyla biz de bir an önce karar verilsin istiyoruz.”

Atalay, her yıl KPSS sonuçlarına göre üniversite mezunu polis aldıklarını anımsatarak, “Bu sınavın sonucuna göre üniversite mezunu 10 bin polis daha alacağız. İlan verecektik ama geciktirdik. Sebebi, bu sınavın sonucundaki belirsizlik. Sonucu bekliyoruz. İlanımız olacak” dedi. (Milliyet)