Türk dilinin güzelliklerini dünya insanıyla paylaşmak amacıyla düzenlenen Türkçe olimpiyatlarının hazırlık çalışmaları tamamlandı. Bu yıl 9. 'su düzenlenecek olan olimpiyatların açılışı İstanbul'da yapılacak. Olimpiyat heyecanı daha sonra 24 ilde devam edecek.

TBMM Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği'ni ziyaret etti.

Olimpiyatlar hakkında bilgi veren Sağlam, Türkçe olimpiyatları için her şeyin hazır olduğunu söyledi. Olimpiyatlarının normalde mayıs ayının son iki haftasında olması gerektiğini belirten Sağlam, şunları söyledi:

"Seçimler dolayısı ile kargaşa çıkmaması için haziran ayının son iki haftasına uzatıldı. Türkçe olimpiyatlarının 15 Haziran'da İstanbul'da açılışı yapılacak. Daha önceki senelerde 120 ülkeden öğrenci gelirken bu sene tam beş kıta 130 ülkeden öğrenci ve öğretmen olarak bin 350 civarlarında insan gelecek. Gelecek çocuklar şiirde, kompozisyonda ve çeşitli sanat dallarında yarışacaklar. Geçen senelerde İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 11 şehirde gösteri yapılmıştı. Bu sene 24 şehirde yapılacak olan gösteriler bu ayın 20 ile 30 arasında gerçekleştirilecek. Finallerin bir kısmı İstanbul'da bir kısmı da Ankara'da yapılacak. Bu finaller 15 bin kişilik kapalı salonlarda gerçekleştirilecek. Bütün hazırlıklar tamam. İnşallah geçen seneden daha görkemli bir olimpiyat yapılacak. "