Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği ve Siyer Araştırmaları Platformu tarafından “Türkiye’de İslam Düşüncesinin Tarihi Seyri” konulu konferans düzenlendi.


KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdussamed Söyler’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı, İslam Tarihi Yazarı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.


Ülkemizin İslam Tarihi alanında yetiştirdiği en önemli hocalardan biri olan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’yı üniversitemizde ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Rektör Can, konferansın verimli geçmesi temennisinde bulundu.


Konuşmasının devamında gençlere seslenen Rektör Can, “İnanıyorum ki sizler gelecekte çok güzel işlere imza atacaksınız. Bunun yolu okumaktan, okuduğunu anlamaktan ve çok çalışmaktan geçiyor. Okumaya hayatınızın her aşamasında gereken önemi verin.” tavsiyelerinde bulundu.


KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan da kısa bir selamlama konuşması yaparak konferansın verimli geçmesi ve hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.


Açılış konuşmalarının ardından Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı, İslam Tarihi Yazarı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, “Türkiye’de İslam Düşüncesinin Tarihi Seyri” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.


İslam topluluklarının bu gün birbiriyle savaşır ve perişan bir halde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sırma, liyakatsiz kişilerin İslam toplumuna önderlik etmesinin yolunu açan saltanatın ve batılılaşma merakının, İslam Medeniyetinin ilerlemesine engel teşkil ettiğini söyledi.


“Ne Kur’an, ne sünnet böyle bir hayatı anlatmıyor.” diyen Sırma, “Biz dinimizi bilmiyoruz. Tarihin bir döneminde tarihimize ihanet ettik. Milletimize sahih dini anlatmalı ve öğretmeliyiz.” şeklinde konuştu.


Konferans sunumunun ardından Rektör Can, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya Kahramanmaraş el sanatlarının en güzel örneklerinden biri olan oyma ceviz sandık hediye etti. Prof. Dr. Sırma ise Rektör Can’a ‘Müslümanlarda Yanlış Din Anlayışı’ adlı son kitabını takdim etti.