Prof. Dr. A. Nafi Baytorun’un görev süresinin dolacak olması nedeni ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin (KSÜ) yeni rektörünün belirlenebilmesi amacı ile 330 öğretim üyesi 21 Ekim Perşembe günü saat 10 ila 15.30 arasında sandık başına giderek oy kullanacak.

Şu ana kadar rektör adaylığı için ortaya çıkan 10’dan fazla adaya oy verecek olan öğretim üyelerinin tercihleri doğrultusunda oy sayısına göre 6 kişilik bir liste belirlenerek YÖK’e gönderilecek. YÖK’ün 3’e indirerek Çankaya’ya sunacağı listenin içinden de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni rektörü atayacak.

KSÜ rektör adayları içerisinde öne çıkan isim olarak dikkat çeken ve Kahramanmaraş’taki hemen hemen tüm kesimlerin üzerinde uzlaştığı bir isim olarak görülen KSÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan; “İnsanların teveccühü beni sevindirdi” dedi.

Kamuoyundan ve çevresinden gelen talep ve istekler doğrultusunda rektör adaylığı için kolları sıvayarak 22 Ağustos’ta yola çıkan ve bu zaman içerisinde hayli yol kat eden Karaaslan, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“ÜNİVERSİTE; ŞEHİRLE ARASINDA BUZ GİBİ BİR DUVAR
BULUNAN SOĞUK BİR KAMPÜS GÖRÜNÜMÜNDEDİR”


“Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yeni rektörünü belirleme sürecine girmiştir. Ben şu an huzurlarınızda bu yarışta var olduğumu bildirmek için bulunuyorum.

Üniversitemiz halen hak ettiği gelişmeyi sağlayamayan; çalışanlarının motivasyonu ve dinamizmi kaybolmuş; toplumdan ayrı düşmüş; şehirle arasında buz gibi bir duvar bulunan soğuk bir kampüs görünümündedir. Ne yazık ki saygınlığı düşüktür. Ortaya konulan çabalar yetersiz kalmıştır. Yapılmış olanlarda da planlama hatası can sıkıcı olmaktadır.

Ben ve arkadaşlarım, şehrimiz insanlarının ve mensuplarının gururla benimseyecekleri bir üniversiteyi amaç edinerek yola çıkmış bulunuyoruz. Bu amaca ulaşabilmek için öncelikli üç ana hedef belirledik.

Bunlar: 1 - Kaliteyi artırarak daha verimli bir bilimsel ortam oluşturmak,

2 - Şehrimizle kaynaşmak,

3 - Üniversiteyi daha sosyal bir kompleks haline getirmektir.

Projeler de bu hedefleri gerçekleştirmeye yönelik olarak planlanacaktır. Böylece üniversitemizi bilim dünyasının gündemine taşımak istiyoruz. Bununla birlikte şehrin sahip çıktığı bir üniversite imajını da önemsiyoruz. Bunu, halkımıza değer vererek ve üniversite-toplum işbirliğini gerektiren ortak projelerle sağlamayı düşünüyoruz. Bu yolda sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlarla birlikte çalışacağız. Kaynak ve kadro sorunlarının çözümünde ise siyasi otorite ile onların desteğini en üst düzeyde sağlamak üzere, olumlu ilişkiler içinde olacağız.

Yönetim, herkese haklarını rahatça arama, düşüncelerini ifade edebilme ortamı sağlayan; farklı fikirlere fırsat tanıyan; her bireye ve her birime eşit yakınlıkta olan; mensuplarına değerlerini hissettiren; hoşgörüyü hâkim kılan bir anlayışta olacaktır.

Biz, üniversitede bu seçimle ilgili oluşmuş, uzun zamandır bu konuda kafa yoran ve geniş temsil kabiliyeti bulunan platformun desteğini almış bulunuyoruz. Çabalarımız bütün öğretim üyelerimizin ve şehrimizin teveccühünü kazanabilme yönünde olacaktır. Üniversitemizi hak ettiği yere birlikte taşıyacağız. Ben tüm enerjimi, bilgi ve becerimi bunların gerçekleşmesi için harcayacağım. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile üniversite camiasına ve Kahramanmaraş halkına en içten duygularla selam ve saygılarımı sunarım.” (www.kanal46.com)