Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, görev süresinin bu hafta sonu dolacak olması nedeni ile veda ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu ziyaretler kapsamında Gazeteci Mustafa Şirin’i de bürosunda ziyaret eden Rektör Baytorun, Kahramanmaraş’ın kendisi için ayrı bir yeri ve önemi bulunduğunu söyledi.

31 yıllık memuriyet hayatının 16 yılını Kahramanmaraş’ta geçirdiğini belirten Baytorun; “Bunun 8 yılında ise rektör olarak görev yaptım. Bu süre içerisinde üniversitemizin her geçen gün daha ileriye gidebilmesi için gayret gösterdim. Aynı zamanda dayım olan kayınbabam burada görev yaptığı için ve sevgili eşim burada büyüdüğü için Kahramanmaraş’ın benim hayatımda her zaman yeri farklı olmuştur. Bunların yanında bacanağımın da buralı olması nedeni ile ben kendimi aynı zamanda bir Kahramanmaraşlı olarak ta hissediyorum” diye konuştu.

Bu hafta sonu 26 Kasım’da yapılacak olan devir töreni ile rektörlük görevini Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan’a teslim edeceğini belirterek, veda ziyaretlerinde bulunduğu bilgisini de veren Rektör Baytorun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu bir hizmet ve bayrak yarışıdır. Değerli Fatih hocamın bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. Ben bundan sonraki akademik hayatımı her ne kadar Adana Çukurova Üniversitesi’nde devam ettirecek olsam da her zaman kalbimizin ve yardımlarımızın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile birlikte olacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Bu vesile ile sizlere ve Kahramanmaraş halkına, bugüne kadar bana ve üniversitemize gösterdikleri ilgi, alaka için teşekkürlerimi ve selamlarımı iletiyorum” diye konuştu.

Kanal 46 ailesinden Yazar Eshabil Karademir ile Gazeteci Lütfi Yıkan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Rektör Baytorun’a hizmetleri için teşekkür eden Gazeteci Mustafa Şirin ise şunları söyledi:

“Sayın hocam sizleri daha önce çalıştığınız Çukurova Üniversitesi’ndeki öğrenciliğimizden beri iyi bir insan ve iyi bir hoca olarak tanıyoruz. Kahramanmaraş’ta görev yaptığınız 16 yılın 8 yılındaki rektörlük göreviniz sırasında gözbebeğimiz üniversitemizin gelişmesi için ter döktünüz. Yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı kamuoyu sizden sonraki dönemde daha net görecektir bundan emin olun. Kahramanmaraş için bir tuğla koyanlara bizler her zaman minnettarız. İnşallah bundan sonraki dönemde de üniversitemizin daha ileriye gidebilmesi için Fatih hocam da ter dökerek sizden alacağı hizmet bayrağını daha ileriki noktalara taşıyacaktır. Bizler ise basın mensupları olarak her zaman KSÜ’nün yanında olmaya devam edeceğiz.”

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin sonunda bir de hatıra fotoğrafı çekilirken, Prof. A. Nafi Baytorun’a bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.

REKTÖRLÜK DEVİR-TESLİM TÖRENİ 26 KASIM’DA

26 Kasım 2010 Cuma günü KSÜ Avşar Yerleşkesi’ndeki Prof. Dr. Nafi Baytorun Konferans Salonu’nda saat 10’da başlayacak törenin programı ise şöyle:

* Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

* KSÜ'nün Kısa Tarihçesinin Okunması

* Ayrılan Rektörün Özgeçmişinin Okunması

* Prof. Dr. A. Nafi Baytorun'un Konuşması

* Ayrılan Rektöre Plaket ve Üniversite Flamasının Sunulması

* Üniversite Mührünün Devir-Teslimi

* Yeni Rektör Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan'ın Özgeçmişinin Okunması

* Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan'ın Konuşması

* Kapanış (www.kanal46.com)