Ressam Tülin Demir, 6 Ocak 2012 Cuma günü, Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde resim sergisi açacak.


Niksar’da 1957 yılında dünyaya gelen Demir, 1977’de Samsun Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nden mezun oldu. 1986 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan sanatçı, halen bir özel okulda resim öğretmeni olarak görev yapıyor.


“Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği” ve “Sanat Eğitimcileri Derneği” üyesi olan sanatçı, şimdiye kadar 10 kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı ve kitap resimledi.


SANATÇILARIN GÖRÜŞLERİ


Ressam Bünyamin Balamir, Tülin Demir’i şöyle yorumluyor:


“Alışılmış ve kalıplaşmış doğa anlayışını kendi biçimiyle bozuyor… Renklerin sonsuz tonlarındaki derinlik, kontrast ilişkilerin çarpıcılığında anlam buluyor. Artık o görüntüler herkesin değil, Tülin Demir'in manzaraları oluyor… Sanat bir yolculuktur. Yaşadıkça ne düşlerimiz bitecek ne yolculuklarımız… Tülin Demir'de de bitmeyecek… Bunu biliyorum.”


Fotoğraf sanatçısı Çerkes Karadağ ise duygularını, “Doğa ve özellikle şelaleler üzerine yoğunlaşan Tülin Demir'in, duru suları ve bununla ilişkili doğa parçalarını billurlaştıran bir biçim kullanmasının anlaşılır birçok nedeni vardır elbette. Özellikle doğayı bir kimlik ve kişilik gösterisine dönüştüren Tülin'in, tutkuyla bağlandığı ağaçları, bu kimliğin bir parçası yapmasını anlamak çok zor değil” sözleri ile dile getiriyor.


Bu arada, Sanko Sanat Galerisi’nde 6 Ocak Cuma günü saat 17.30’da yapılacak sergi açılışı sonrasında kokteyl verilecek.