Kahramanmaraş merkeze bağlı ve yaklaşık bin 700 nüfuslu Selimiye Köyü sakinleri yeni okul binasının yapılmasını dört gözle bekliyor.

Eski adı Araplı olan Selimiye Köyü’nün muhtarı Ali Çetinkaya, yeni okul binası yapımı için Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çetinkaya’nın 5 bin metrekare arsayı köy tüzel kişiliğine 8 Mart 2005 tarihinde bağışladığını hatırlattı.

Daha sonra okul yapımı ile ilgili olarak Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurduklarını ifade eden Muhtar Çetinkaya, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül imzası ile bizlere gönderilen cevabi yazıda; söz konusu yere bir ilköğretim okulu yapılmasının İl Özel İdaresi 2008 yılı İlköğretim Kurumları Yapım Programında bulunmakta olduğu ve ödenekler doğrultusunda okul binası yapılmasına çalışılmakta olduğu bildirildi. Okul binamızın genel bütçeden gelecek ödenekler ile yapılacağı da
kaydedildi. Şu anda köyümüzdeki mevcut okul binası sanırım 50’li yıllarda yapılmış. Hatta bir sınıfımızda ‘konteyner’da eğitim görüyor. Bu arsanın köy tüzel kişiliğine bağışlanmasının ardından birçok kez ilgili yerlere dilekçe verdim ancak bugüne kadar bir sonuç alamadık. Hatta bir ara Devlet-Vatandaş işbirliği ile yapalım istedik, o da olmadı. Köyümüzün yaklaşık 250 kadar öğrencisi bulunuyor. Bir an önce yeni okul binamızın yapılmasını istiyoruz.” (Ajans 46 - www.kanal46.tv)