Kahramanmaraş’ta Lale-Der tarafından düzenlenen Hz. Mevlana vuslat gecesi
ve sema gösterisi büyük ilgi gördü, izleyenleri büyüledi.


Kahramanmaraş Lale Eğitim Barış ve Kültür Derneği (Lale-Der) tarafından Hz. Mevlana'nın 733. Vuslat yıldönümü dolayısıyla Sema Gösterisi düzenlendi.
Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen ve kanal46.tv'nin de takip ettiği gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, dernek üyeleri ve çok sayıda davetlinin izlediği gecede konuşan Lale-Der Başkanı Zeynep Arıkan, milleti ayakta tutan en önemli unsurun milli ve manevi değerler olduğunu söyledi.

Arıkan, "Sevgi, saygı ve fedakarlığın geliştirilmesinde toplum hayatımızın ahenkli ve sağlam bir şekilde devam ettirilmesinde, gençlerin ve çocukların yetiştirilmesinde manevi değerlerimizin ve milli kültürümüzün katkısı büyüktür” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Özel Kahramankent Lisesi Edebiyat öğretmeni Tuncay Şen, Mevlana Celalettin-i Rumi’nin yaşamını anlattı. Mevlana’nın örnek hayatından kesitler sunan Şen, O’nun tüm insanlığa verdiği öğütleri sıraladı.

Dernek çalışmalarının ve Mevlana’nın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterilerinin ardından ise Türk Tasavvuf Müziği eserleri seslendirildi. Konuşmaların ardından ise Konya'dan gelen Mevlevi Kültür Derneği üyeleri sema gösterisi gerçekleştirdi. kanal46.tv'nin de izledeği ve 3 saat süren sema gösterisini yaklaşık 2 bin kişi izlerken, geceye katılanlar unutulmaz dakikalar yaşadı.

Gözlerin yaşarıp, gönüllerin coştuğu, sevgi ve kardeşlik duygularının kabardığı gecenin sonunda kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, günümüzde Mevlana’nın öğütlerine tüm insanlığın daha fazla uyması gerektiğini söyledi. Dünya’nın bir çok yerinde kan ve gözyaşının aktığını hatırlatan Başkan Poyraz; “Tüm insanlığın, Mevlana’nın o güzel sevgi ve kardeşlik çağrısında buluşması gerek. Çünkü akan kana ve gözyaşına ancak bu şekilde engel olunabilir” dedi.

Poyraz, böylesine güzel bir geceyi düzenlediği için Lale-Der’e teşekkür etti. Gecenin sonunda bazı katılımcılara, dernek başkanı Zeynep Arıkan ve dernek üyeleri tarafından çiçek verildi. (HABER: YUSUF TAŞ) (WWW.KANAL46.TV)