Kahramanmaraş Merkez Süha Erler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Yaşam Boyu Öğrenim-Comenius Projeleri kapsamında İtalya, Polonya, Yunanistan ve Portekiz’den gelen 15 öğretmen ve 11 öğrenciden oluşan misafirlerini Kahramanmaraş’ta ağırladı.


Çocuk hakları, bu haklar sonucunda oluşan sorumluluklar ve saygı konulu Comenius Projesini 4 ortak ülkeyle yürütmekte olan Süha Erler Anadolu Lisesi proje kapsamında yapılan toplantıların dördüncüsünü 23-29 Ekim 2011 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdi. 2010 yılında başlayan projenin ilk toplantısı Polonya, ikincisi Yunanistan ve üçüncüsü Portekiz’de Süha Erler Anadolu Lisesinden bazı öğretmen ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilmişti.


4. Proje toplantısında Türkiye’yi, K.Maraş’ı ve okulu tanıtan sunumlar yapıldı, proje çalışmaları paylaşıldı. Türk kültür ve geleneklerini öne çıkaran ikramlarda bulunuldu.


Kahramanmaraş Kalesi, Abdülhamithan Camisi, Ulu Cami, K.Maraş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kapalı Çarşı ziyaret edildi. Gaziantep (Zeugma Müzesi, MiniaTürk, Planetaryum-Gezegen Evi, Bakırcılar ve baharatçılar Çarşısı) gezisi düzenlendi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde bir program tertip edildi. Bu programda KSÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın’ın ‘Türkiye’de Çocuk Hakları’ konulu sunumunun akabinde Süha Erler Anadolu Lisesi Comenius Kulübü öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları ve şarkılar sunuldu. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin gösterisi programı renklendirdi.


Okul Müdürü Feridun Şahinkaya, koordinatör öğretmen Yeşim Ok, H.Ali Polat ve proje ekibini oluşturan öğretmenlerin eşliğinde Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas’ı ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Büyükçelik’i ziyaret eden yabancı öğretmenler Türk eğitim sistemiyle ilgili bilgilendirildikten sonra kendilerine sunulan hediyelerle uğurlandılar. 4. Proje toplantısı ağaç dikme faaliyeti ve veda programıyla sonlandırıldı.


Dolu dolu geçirilen bu ziyarette Türk misafirperverliğiyle en güzel şekilde ağırlanan gruplar kentten ayrılırken duygusal anlar yaşandı.