14 Şubat 2011 tarihinden beri MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü görevi yürüten ve aslen Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden olan Funda Kocabıyık, 28 Ocak 2012 Cumartesi günü Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne atandı.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne getirilen Funda Kocabıyık’ın ataması 28 Ocak 2012 tarih ve 28187 sayılı Resmi Gazetede yayımlanması Kahramanmaraş’ta sevinçle karşılandı.


FUNDA KOCABIYIK KİMDİR?


1972 yılında Kahramanmaraş Afşin’de doğdu. İlkokulu Kahramanmaraş- Elbistan İstiklal ve Pınarbaşı İlkokul’unda, ortaöğretimini, Kahramanmaraş Elbistan Mükrimin Halil Lisesi, Sivas Kangal Lisesi, Kahramanmaraş Afşin Lisesi, Çorum Dodurga Lisesi’nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini; Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde tamamladı.


1994 yılında Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi’nde, 1995 yılında Ankara Dikmen Lisesi’nde Felsefe öğretmenliği görevine başladı. 2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı, 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişliği görevlerinde bulundu. Muhtelif kurslara, seminerlere ve toplantılara katıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Bakanlık Müfettişi olarak görev yapmaktayken; 14 Şubat 2011 tarihinde MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak 28 Ocak 2012 tarihinde ise Temel Eğitim Genel Müdürü olarak atanan Funda Kocabıyık, evli ve iki çocuk annesidir.