Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, tiyatronun önemli bir sosyal ve kültürel etkinlik olduğunu belirtti. Küçükdağlı: “Tiyatro gerek sanatsal, gerek görsel, gerek ruhsal açıdan izleyicide kalıcı etkiler bırakır” dedi.  


Küçükdağlı yaptığı açıklamada 2012-2013 sezonundan tüm vatandaşların yararlanması gerektiğinin altını çizdi. Küçükdağlı şunları kaydetti: “Yaşamı sahneye uyarlayarak seyircilere kaliteli oyunlar izletebilmek için sahneleme tekniklerini titizlikle kullanan Devlet Tiyatroları, kusursuz sunumlarıyla ilgi çekmeye devam ediyor. Sahnelenen oyunlarla seyircilerden büyük beğeni toplayan devlet tiyatroları, her hafta farklı bir oyunu seyircinin beğenisine sunuyor.”


Öte yandan Küçükdağlı sahnelenecek olan oyunlar hakkında şu bilgileri verdi


Ah-u Zelha: Hayatın denenmiş, sınanmış, ezber edilmiş “kurallarına” göre oynanması yönündeki o binlerce yıllık nasihat ve kurallara uymayı reddeden ama ailesini, köklerini, toprağını da bırakamayan bir trajik kahraman, büyük karşıtlıklar, aşk, yalnızlık..."


Zalım Mahmut - Bir Kurtlu Kıssa: "Bir köyün(!) ahalisi, olur olmaz nedenlerle birbirini yiyince, bu boşluğu birileri -haliyle-dolduruveriyor. "Mahmut Bebe", nasıl zorla "Mahmut Reis" yapılıyor... Birbirini sevemeyen, birbirine güvenemeyen, yan yana gelemeyen insanlar, Mahmut belasına çatıyorlar... Müzikli, danslı, keyifli bir gençlik oyunu."


Aşk Hastası: "Shakespeare, Beckett,  Brecht, Goethe ve benzeri batılı bir yazarın oyununda oynamak varken bir divan edebiyatı şairinin, Şeyh Galib'in hayatı ile ilgili bir oyunda oynamaktan pek hoşnut olmayan oyuncu, yine bir oyuncu olan kız arkadaşının henüz provası yapılan oyundaki bir karaktere gönderme yaptıktan sonra kalbinin yerini sorup tabanca ile kalbine ateş ederek intihar etmesinden sonra oyunla ilgilenmeye başlamıştır. Kim bilir belki de bir türlü anlam veremediği kız arkadaşının intiharındaki sır bu oyunda gizlidir."


Kanlı Nigar: "Aksaray'daki yangında evi yanan Nigar, İstanbul'un temiz bir mahallesinde, şirin bir konağa taşınır. Konağın sahibi Agah Efendi, Nigar'ın soylu bir aileden gelen, namuslu, dul bir hanımefendi olduğunu sanmaktadır. Oysa o, nice canlar yakmış, nice ocaklar söndürmüş "doğru basmaz çil horozun kızı, cihan yandı Kanlı Nigar"dır. Alacaklıları çok geçmeden Nigar'ın izini bulacaktır. Bu arada, Nigar'ın da Agah Efendi'yle görülecek bir hesabı vardır.   Geleneksel Türk Tiyatrosundan pek çok unsuru barındıran oyun, tiyatromuzun eski ustalarına bir selam gönderiyor.” 


Biletleri satışa çıkmış olan oyunları izlemek isteyenler, Necip Fazıl Kültür Merkezinden ya da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi olan "www.devtiyatro.gov.tr" adresinden biletleri temin etmeleri gerekiyor. Mustafa Kılınç