Kahramanmaraş Türk Ocağı’ndan bir Konferans daha, “Mezhep mi, Din mi? Ortadoğu’da Neler Oluyor?”


Kahramanmaraş Türk Ocağı yıllık Sohbet ve Konferanslarına devam ediyor.


Bu yılın İlk konferansı, KSÜ. İlâhiyat Fakültesi İslâm Tarihi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Şaban Öz tarafından gerçekleştirilecek. Konferans Necip Fazıl Kültür Merkezi alt salonda, 28 Ekim akşamı saat 19.00'da.


Konusu, özellikle son yıllarda, farklı din ve mezhep algılarının âlet edildiği, bu yolla Ortadoğu inanç coğrafyasını kana bulayan hadislerin tarihten günümüze kaynağı ve meş’um sebepleri…


Tarihte Haricîlikten, Selefî akımlardan, Şiiliğin çeşitli kollarına; çoğu insan tarafından bugün ne olduğu anlaşılamayan, ancak uluslar-arası tehlike görülen IŞİD olgusu ve devletleşme teşebbüsüne kadar, İslâm dünyası nelerle boğuşuyor ve gelecek nasıl görünüyor? Ve bütün bunlar çerçevesinde ülkemizin yeri nedir ve nelere maruz bırakılmak isteniyor?


Şube başkanı Dr. Abdullah Tekinşen’den alınan bilgiye göre, her yıl olduğu gibi bu sene de, insanımızın bilgi kirliliğinden kurtarılması ve sağduyu kazanmasına yardımcı olmak için, her on beş günde bir, genelde Salı akşamları konularının uzmanı bilim ve kültür adamları tarafından sunulan programlar düzenlenmektedir.


Doç. Dr. Şaban Öz Kimdir?


1973 yılında Malatya’da doğdu. 1991’de Liseden, 1996’da Ank. Üni. İlâh. Fak.’nden mezun oldu. 1999’da A. Ü.’de İslâm Tarihi Ana Bilim Dalı’nda Hz. Peygamber’in Siretiyle İlgili Mevzu Haberlerin Tarihi Değeri teziyle yüksek lisansını, 2006 yılında İlk Siyer Kaynakları ve Müellifleri adlı teziyle doktorasını tamamladı. 2009 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2012 yılında doçent oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Yayımlanan bazı eserleri ve çevirileri:
-İslâm Tarihi Metodolojisi,
-İslâm Tarihi, Sahabe Sonrası İktidar Mücadelesi,
-Şîa ve Tarih, Farklı Siyer’i Okumak,
-Elçi, Halifeler ve Fetihler (İbn Hazm’dan çeviri).