Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneğince (TÜRKÇEDER) bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Uluslararası Türkçe Olimpiyatları"nın Kahramanmaraş bölümü renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliği kalabalık sayıda davetli büyük bir ilgi ile takip etti.

9. Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Hanefi Mahçiçek Stadı'nda dün akşam gerçekleştirilen düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 9. Türkçe Olimpiyatlarının Ankara bölümündeki faaliyetlere 200 bin kişi katıldığını söyledi.

Etkinliklerde 5 kıtadan gelen gençlerin hünerlerini sergilediğini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Türkçe olimpiyatlarının bir tek gayesi var, Türkçe'mizi evrensel bir dil halinde dünyaya tanıtmak. Bugün burada konuk olan öğrenciler ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin ömür boyu fahri büyükçelisi olacaklar. Tertip komitesi olarak bizim yaptığımız bir şey yok. Bu hareketin kahramanları her birinin hayatı birer destan olan öğretmen meslektaşlarımız. Dünyanın dört bucağına gözlerini kırpmadan bazen tek başlarına, bazen bir iki arkadaşıyla gidip dünyanın her yerinde binin üzerinde Türk okulunu kurdular. Büyük bir hareket haline gelmelerinde onların bu çalışkanlıklarının, büyük ölçüde örnek olan davranışlarının büyük rolü var. Onlara minnet ve şükranlarımız sunuyoruz. Bu hareketin bir de Mali bakımından destekçileri var. Belki memleketin en zengin adamları değil ama gönülleri en zengin iş adamlarımız bu hareketin finansına katılıyorlar. Bu hareketin manevi destekçisi okyanus ötesindeki hocamıza buradan minnetlerimizi şükranlarımızı gönderiyoruz. "

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kemal Karaküçük, konuşmasının ardından Sağlam'a katkılarından dolayı plaket takdim etti.

17 ülkeden 50 öğrencinin yer aldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Konuk öğrenciler, çeşitli halk Oyunlarını sergileyerek, Türkçe şiir ve şarkılar söyledi. Tanzanyalı öğrencilerin Karadeniz yöresine ait halk Oyunlarını sergilemesi katılımcıların beğenisini topladı. Bazı öğrencilerin skeç eşliğinde şarkılar seslendirmesi ise ayakta alkışlandı. Programda daha sonra protokol üyeleriyle öğrenciler "Yeni Bir Dünya" adlı şarkıyı seslendirdi.