Kahramanmaraş’ın en önemli tarihi eserlerinde biri olan ve günümüzde de kentin en büyük ibadethanesi konumunda olan Ulu Caminin restorasyon çalışmalarında sona doğru gelindi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Kahramanmaraş kent merkezindeki tarihi Ulu Camii’deki çalışmaların tamamlanması Kurban Bayramına yetiştirilecek.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi ve “Bayram da ibadetimizi Ulu Camii de yapacağız ” dedi. Akın şunları ifade etti:

“Ulu caminin restorasyonunu doğrudan Müftülüğümüz yapmıyor. Bilindiği gibi Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait ve buradaki çalışmayı da Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü organize ediyor. Bitiş tarihi 06.12.2006 olmasına karşın henüz teslim edilemedi. Vakıflar Bölge Müdürümüzle yatığımız görüşmeler sonrasında çalışmaların Bayram Namazına yetişeceğine dair söz aldık. Bugün yine Ulu Camii deydim çalışmalar hızla devam ediyor. Bayrama yetişeceğiniz tahmin ediyoruz. Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız da restore edilmiş ve çehresi daha da güzelleşmiş tarihi bir mabette ibadet ederler. 521 yılında yapılmış olan bu tarihi mabet şimdi günümüz ihtiyaçlarına daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaları yapılmıştır.” (ERSOY SEVİNÇ)