TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyon çalışmaları devam ederken, torba yasa tasarısına üniversitelerle ilgili yeni bir düzenleme eklenecek.

Söz konusu düzenleme ile üniversitelerden atılma ortadan kaldırılıyor, 12 Eylül 1980 ve sonrasında ne sebeple olursa olsun atılan ve ayrılanlara geri dönme imkanı getiriliyor.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyon çalışmaları devam ederken kamu alacaklarını yeniden yapılandıran torba yasa tasarısına üniversiteler ile ilgili yeni bir düzenleme eklenecek. YÖK Kanununda yapılan bir değişiklik ile bundan sonra her ne sebeple olursa olsun üniversitelerden “atılma” kaldırılıyor. Söz konusu düzenlemeye göre 12 Eylül 1980 ve sonraki yıllarda herhangi bir nedenle üniversiteden ayrılan ya da atılanlar geri dönme imkanına sahip olacaklar. Af sistemini taşıyan bu uygulama bir kereye mahsus yapılacak ve öğrencilerin kendi isteği dışında üniversiteler ile ilişiği kesilemeyecek.

HARÇLAR KATLANACAK

Düzenleme ile üniversiteyi bitirme yılı süresinde mezun olunamamışsa Maliye Bakanlığı’nın belirleyeceği harç arttırılacak. Üniversite öğrencisi getirilecek yeni bir kredi sistemi ile harcını yatırdığı müddetçe üniversiteye devam edebilecek. (Mynet)