Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde, bilimsel ve teknolojik gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla Üniversite- Sanayi- Kamu İşbirliği Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSKİM) kuruldu. ÜSKİM'de girişimci ve akademisyenlerin yeni fikirler geliştirmesinin yanı sıra sanayi ve kamu kuruluşlarının da ihtiyaçlarına cevap verilecek.

Avşar Yerleşkesi'nde yaklaşık olarak 6 bin metrekare kapalı alana sahip 4 katlı modern bir yapıda faaliyet gösterecek merkez için gerekli laboratuar donanımı, Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) 8 milyon TL desteği ile karşılandı. ÜSKİM bünyesinde, biyomühendislik ve bilimleri, coğrafi bilgi sistemleri, çevre-enerji bilimleri ve teknolojileri, gıda bilimleri ve teknolojileri, merkez laboratuarları, orman bilimleri ve teknolojileri, sağlık bilimleri, tarım bilimleri ve teknolojileri, tekstil bilimleri ve teknolojileri koordinatörlükleri oluşturuldu. Müdür, yönetim kurulu ve merkezin faaliyet alanlarıyla ilgili kamu, özel sektör kurum ve kuruluşlarından temsilcilerin yer aldığı danışma kurulundan oluşan ÜSKİM'de, girişimci ve akademisyenlerin yeni fikirlerinin katma değer üretecek şekilde geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapılacak. Öte yandan sanayi ve kamu kuruluşlarının ihtiyacı olan en detaylı tetkik ve analizler de bu merkezde gerçekleştirilebilecek.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, bilgi ve teknoloji üretiminde ÜSKİM'in önemli katkılarının olacağını belirterek, yöre ve bölge sanayisi açısından merkezin işbirliği ve proje çalışmalarıyla en etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. (CİHAN)