Şair ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek, Kahramanmaraş’ta düzenlenen programla anıldı.

Kahramanmaraş Belediyesi vefatının 28. yıldönümünde Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i anma programı düzenledi. Programda yorumcu olarak Selahattin Kocaaslan ve Aykut Kuşkaya yer aldı.

Üstadı anma programına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Hasan Kara, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, Belediye meclis üyeleri, Daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz bu gün Türkiye’ye yön veren isimlerin Üstat Necip Fazıl’ın yetiştirdiği nesil olduğunu söyledi. Başkan Poyraz; “Bu anlamlı gecede bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyum. ‘Bir mısrası bir millete Şeref vermeye değer şair’ Necip Fazıl’ı bu gün bu salonda anmak bize gurur veriyor. O, kıymeti her geçen gün çok daha iyi anlaşılan ve aramızda sesiyle, sözüyle ve aksiyonuyla yaşamaya devam eden 'Necip Kahraman', fikir hayatımıza yazı ve hitabet kudretiyle yön vermiş bir mütefekkirdir. Bizim kuşağımızdakiler için Üstadın ayrı bir yeni ve anlamı vardır. Bu gün bu ülkeyi yöneten güzel insanların ve bizlerin üzerinde Üstadın büyük emeği ve hakkı var. O yılları hatırlıyorum da 75-80 yılları arası üstadın konferansı var dendiğinde bütün evler, yurtlar boşalırdı. Gençler onu dinlemek için geç saatlere kadar o yıllarda dışarılarda kalırdı. Sonra eve döndüğümüzde bütün gece onun anlattıklarını o derin sözlerini düşünür anlamaya çalışırdık. Her zaman gençlere pozitif enerji verdi, gençlere öz güven aşıladı. Hepimiz çok istifade ettik üstat’tan… Şimdi Kahramanmaraş Belediyesi olarak restore Ettiğimiz Dedeler Konağını Şairler ve Yazarlar Evi olarak düzenliyoruz. Orada Üstadın, Erdem Bayazıt’ın, Sezai Karakoç gibi ustaların eserleri yer alacak. bununlada kalmayacağız orayı yaşayan bir kültür evine dönüştüreceğiz. Her gün başka bir yazar gelip o ustaları anlatacak. Bu değerlere sahip çıkmadığımız zaman değerler kaybolur gider. Üstadı anmak en çok bizlere yakışır. İlerde inşallah bu salonda geniş katılımlı bir sempozyumla üstadı her yönüyle anmayı düşünüyoruz” dedi.

Başkan Poyraz’ın konuşmasının ardından sahne alan radyo programcısı Selahattin Kocaaslan ve sanatçı Aykut Kuşkaya Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini seslendirdiler. Programda bir konuşma yapan Selahattin Kocaaslan “Üstadı memleketi Kahramanmaraş’ta hemşehrileriyle anıyor olmak beni ayrıca duygulandırdı” diyerek, bu yılki Üstadı anma ve anlama programlarının ilkinin Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildiğini belirtti. Programın sonunda Başkan Poyraz yorumculara çiçek takdim etti. (www.kanal46.com)