Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarının yeniden hesaplanmasından sonra Kahramanmaraş'ta 886 öğrencinin başarı yüzdesinin değiştiği bildirildi.


Valilikten yapılan açıklamada, başarı yüzdesi değişen örencilerin hak kaybına uğramaması için tercihlerini yenilemeleri gerektiği bildirildi.


Kahramanmaraş Valiliği, resmi İnternet sitesinde yaptığı açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında ikili veya çoklu kopya uygulamasından dolayı 0 puan alan öğrencilerin puanları idari yargı kararı sonucu yeniden hesaplandığını duyurdu.
Açıklamada, “Bu hesaplama sonucunda diğer öğrencilerimizin puanları değişmese de bulundukları başarı yüzdelik dilimleri değişti. Yüzdelik başarı durumu değişen ve 31 Temmuz 2014 saat 19.00 itibarı ile ilimizde tercih yapmış olan 886 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimiz tercihlerini yaparken bulundukları başarı yüzdelik dilimlerini esas aldıklarından dolayı herhangi bir hak kaybına uğramamaları için tercihlerini yeniden yapmaları gerekmektedir. Yeniden tercih yapmaları gereken ve 31 Temmuz 2014 saat 19.00’dan önce tercih yapmış olan 886 öğrencimizi okul müdürlükleri elektronik posta yoluyla ve okul yöneticileri de sms gönderilerek bilgilendirilmiştir. Ayrıca velilerimizi de bilgilendirmek amacıyla Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün http://kmaras.meb.gov.tr/ adresinde duyurular bölümünde duyuru metni yayınlanmıştır” ifadelerine yer verildi.(İHA)