Kahramanmaraş Belediyesi 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesince düzenlenen yarışma programlarını basın toplantısı ile tanıttı.


Kahramanmaraş Belediye Başkanı Cevdet Kabakcı başkanlığında yapılan basın toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas ve Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü F. Kerim Üstündağ ile Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci katıldı.


Toplantıda yarışmalara ilişkin bilgi veren Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, bu yıl Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü olduğuna dikkat çekerek: “İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamaları çerçevesince her yıl olduğu gibi bu yıl da resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlemiş bulunmaktayız.


Bu yıl da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Bilim ve Sanat Merkezi’miz ortaklaşa düzenliyoruz. Ülkemizde 81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine konu ile ilgili yazılar göndererek konuyu duyurduk.


Kahramanmaraş Belediyesi ve Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile Kahramanmaraş’ın kurtuluş günü olan 12 Şubat etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde ilköğretim okulları arasında şiir, kompozisyon ve resim yarışmasının ilköğretim 6-7 ve 8. sınıflar arasında yapılacaktır.


Eserlerin son teslim tarihi 20 Ocak 2012’dir ve eserler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirilecektir. Eserlerin Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi’ne gönderilmesi gerekmektedir.


Dereceye giren eserler 3 Şubat 2012 tarihinde http://www.kahramanmaras.bel.tr www.kamarasbilsem.k12.tr ve http://kmaras.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacaktır” dedi.



Yarışmada dereceye gireceklere çeşitli ödüllerin de verileceğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Kabakcı: “Yarışmalarda her dalda dereceye giren öğrencilere Kahramanmaraş Belediyesi tarafından şu ödüller verilecektir;


1.Olan Öğrenciye: 1.500 TL+Plaket + Öğretmenine 3G’li cep telefonu


2.Olan Öğrenciye: 1.000 TL+Plaket + Öğretmenine 3G’li cep telefonu


3.Olan Öğrenciye:   500 TL+Plaket + Öğretmenine 3G’li cep telefonu


Mansiyon: 3G’li cep telefonu+Plaket + Öğretmenine 3G’li cep telefonu


Ödül töreni dereceye giren öğrencilere ayrıca bildirilecek olup dereceye giren öğrenciler bir öğretmeni nezaretinde ödül töreni için Kahramanmaraş’a davet edilecek; öğrenci ve öğretmeninin yol ücreti ile konaklama giderleri Kahramanmaraş Belediyesi tarafından karşılanacaktır” diye konuştu.