Emekli gardiyan Osman Duvar, 39 yıl önce infaz koruma memuru olarak görev yaptığı Adana Cezaevinde tanıştığı dönemin ünlü sinema oyuncusu Yılmaz Güney’den yarım kalan "Endişe" filmini çekip tamamlaması için teklif aldığını söyledi.


1975 yılında Adana Cezaevi’nde görev yaptığını belirten Osman Duvar, o dönemde ünlü sinema oyuncusu Yılmaz Güney’in Yumurtalık ilçesinde film çevirirken bir cinayet işlediğini ve kendisinin görev yaptığı cezaevine getirildiğini söyledi.
Yılmaz Güney ile cezaevinde tanıştıklarını kaydeden Duvar, "Cinayet işlenince Yılmaz Güney’in çekimine devam etmiş olduğu “Endişe” adlı filmi de yarım kaldı. Kendisi ile sohbet sırasında ben de o zamanlar film çevirmeye hevesliydim. Güney bana yarım kalan filmimi çevirir misin diye teklifte bulundu. Yılmaz Güney’e sima olarak çok benzediğim için özellikle bu konuda yerel gazetelerde de haber olmuştum daha önce. Kendisi beni daha önce gazetede görmüş ancak ilk defa cezaevinde karşılaşmıştık. Daha sonra yarım kalan filmi yapabilip yapamayacağımı sordu. Ben de yapabileceğimi söyledim" dedi.
Köye gidip babasından bu konuda izin istediğini ancak babasının memuriyete devam etmesi gerektiğini söylediğini aktaran Duvar, "Babam müsaade etmediği için yarım kalan filmi çeviremedim. Yoksa ben o filmde rol almayı düşünüyordum. Yılmaz Güney’e benzediğim için ben çevirecektim o filmi babam müsaade etmediği için çeviremedim. Yılmaz Güney kendisine çok benzediğimi bana söyledi. Belki de o filmi çevirseydim ünlü bir sinema sanatçısı olabilirdim. 1975 yılında kendisi ile o tarihte cezaevinde birlikte fotoğraf bile çekilmiştik" diye konuştu.(İHA)