Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Musa Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara idareci olarak atanacaklar için yayımladığı Yönetici Atama Yönetmeliği'nin iptali için yargıya başvuracaklarını bildirdi.


Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Demir, bakanlığın eğitimcilerin bu yönetmeliğe ilişkin endişelerini dikkate almadığını savundu. Yönetmeliğin baştan sona sorunlu olduğunu ve eğitimde kargaşaya neden olacağını öne süren Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Yönetmelikteki en tehlikeli nokta, yönetici adaylarına getirilen sözlü sınav ve puan üstünlüğüne göre ilk üç adayın valilere sunulması, yöneticilerin valiler tarafından belirlenecek olmasıdır. Yönetici adayları yazılı sınavın yanı sıra sözlü sınava girecek ve değerlendirme aşamasında sözlü sınav yüzde 30 oranda etki edecektir. Sözlü sınavın objektif değerlendirmeler içermeyeceği çok açıktır. Siyasi ve ideolojik saiklerle hareket edilecek, torpil yönetici atamalarının her zerresinde kendisini hissettirecek ve liyakat ilkeleri tamamen göz ardı edilecektir. Sözlü sınavın elektronik ortamda kayıt edilmemesi ya da bunun yönetmelikte belirtilmemesi de hukuka aykırılık arz etmektedir. Sözlü sınavın kayıt edilmesi yargı kararları gereğidir. Ancak bu yönetmelikte hukuk ayaklar altına alınmıştır.


Öte yandan yöneticilik sınavlarını kazanmış ve atama bekleyen eğitim çalışanları da infial halindedir. Eski yönetmeliğe göre sınav kazanmış olan yönetici adaylarına yeni yönetmelikle, yeni şartlar getirilmesi hak gaspıdır. Uzun süredir yönetici olmak için bekleyen bu kişilere yapılan haksızlığın, adaletsizliğin mimarları bilmelidir ki, yönetici adayları hakkını yargıda arayacaktır. Sendikamız avukatları da her türlü hukuki desteği verecektir.


Böylesine ucube bir yönetmeliğe göre yapılacak yönetici atamalarının başarılı olması, eğitimciler arasında kabul görmesi mümkün değildir. Dolayısıyla, bu yönetmelik doğrultusunda yapılacak atamaların büyük çoğunluğu yargı duvarına toslayacaktır.” İHA