Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen “Zamana direnen eller” adlı fotoğraf sergisi, Piazza AVM’de açıldı.


Onikişubat Belediyesi kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Yerel yönetim hizmetlerinin yanı sıra ilçe sakinlerinin sosyal yaşamına da zenginlik katan Onikişubat Belediyesi’nin düzenlediği “Zamana direnen eller” adlı fotoğraf sergisi, Piazza AVM’de açıldı.


Onikişubat Belediye Meclis üyesi Ahmet Kuşçu ve Uzm. Dr. Evrim Gülderen’in objektifinden çıkan 40 eserin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergide, unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve bu meslekleri icra eden ustalarının fotoğrafları yer aldı.


Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt ve Nihan Büyükdereli, Piazza AVM Genel Müdürü Serbülent Tekinşen ile çok sayıda sanatseverin katılımıyla açılan sergi, büyük beğeni topladı.


Sergiyi dolaşıp, fotoğraf sanatçıları Kuşçu ile Dr. Gülderen’den çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak sanatsal ve kültürel çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Sergilenen fotoğraflarda, emek ve ustaların yüzüne yansıyan yılların tecrübesini gördüklerini dile getiren ve fotoğraflarda yer alan ustalara köstekli saat hediye eden Mahçiçek, şöyle konuştu:


“Aslında sanat dediğimiz şey bir duygu işi. Bu iki arkadaşımızın duygularını yansıttığı güzel bir fotoğraf sergisi açtık. Dolayısıyla belediyemiz olarak da böyle bir çalışmada yer almaktan, iki arkadaşımızın çalışmasına katkı sunmaktan son derece memnun olduk. Biz bunu bir kültür faaliyeti olarak bunu algılıyoruz, düşünüyoruz. İki arkadaşımız da bundan böyle bu kabil sanatsal faaliyetlerini devam ettirirler. Biz de Onikişubat Belediyesi olarak bu kabil sanatsal faaliyetlerin yanındayız. İnşallah yakın bir zamanda Kültür Müdürlüğümüz de çalışmaya başlayacak. Bu müdürlüğümüzde oluştuğu zaman bu kabil çalışmaları çok daha sürekli olarak yapmaya devam edeceğiz. Ben bu bağlamda iki arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Hem sanatsal faaliyetlerini Kahramanmaraş’ın insanlarına intikal ettirdiler. Hem de Onikişubat Belediyemizi onurlandırdılar. Kendilerine başarılar diliyor, hayırlı olsun diyorum.”


Sergi açılışına katılan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ise, AK Partili belediyelerin kültür ve sanata büyük önem verdiğini gösterdi. Özdemir, “Biz geçmişimizden, örf ve adetlerimizden kaynaklanan kültüre önem veriyoruz. Bize dayatılan kültüre değil, kendi kültürümüze önem veriyoruz. Bugün bunu da gösterdik. Bu fotoğraflarda sadece fotoğraf sanatçılığı yok. Bakın orada bir resim vardı. Mesleğe yıllarını vermiş ustamızın yüzündeki derin manayı gördük biz. Bu güzelliği de yaşatmaya devam edeceğiz. Fotoğraf sanatçılarımızı kutluyorum” diye konuştu.


Birbirinden güzel 40 fotoğrafın beğeniye sunulduğu fotoğraf sergisi 12 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.