Kahramanmaraş'ta hayırsever işadamı Ashabil Tanrıverdi'nin babası adına yaptırdığı  Zekeriya Tanrıverdi İlköğretim Okulu dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, okulu milli eğitim camiasına kazandıran Tanrıverdi ailesine şükranlarını sunduklarını ifade etti.


Kahramanmaraş'ta milli eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla ciddi bir gayretin bulunduğunu kaydeden Kocatepe, ''Kentimizde eğitim açısından ortak bilinçle hareket ediyoruz ve gerek fiziki şartların iyileştirilmesi gerekse eğitim seviyesinin yükseltilmesi için çalışıyoruz. Bu yıl 252 bin öğrencimizi 746 okulda 11 bin 661 öğretmenle eğitim öğretime başladı. Bu yıl öncelikle pilot il olarak Kahramanmaraş'ta 14 bin 900 öğrenci okul öncesi sınıflara başladı. Bilindiği gibi okul öncesi eğitime başlayan öğrencilerimiz daha da başarılı oldukları görülmektedir'' dedi.


Amaçlarının eğitimde fiziki şartların daha da iyileştirilmesi olduğunu dile getiren Vali Kocatepe şöyle konuştu: ''Bu nedenle  hayırsever işadamlarımızın gayreti, il özel idaremizin imkanları ve genel bütçe kaynakları ile bu yıl atılım gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl tamamlanan 2 bin 291 derslik hizmete girdi. Önümüzdeki yıldan itibaren 831 derslik eğitimin hizmetine sunulacak. İnşallah 2012'den sonra ilimizde derslik konusunda rahatlama olacaktır.''


Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ''Bilinçli Aile Başarılı Öğrenci'' projesi hazırlandığını hatırlatan Kocatepe bu proje ile okul yönetimi ile aile birlikteliğini sağlayarak başarı çıtasını yükseltmek istediklerini ifade etti.


Okulun yapımını üstlenen hayırsever işadamı Ashabil Tanrıverdi ise konuşmasında, eğitime yapılan hizmetin geleceğe yapılan yatırım olduğuna vurgu yaptı. ''Eğitim yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı'nın değil hepimizin bir davasıdır, milli bir davadır'' diyen Tanrıverdi, ''Daha iyi daha güzel eğitim ortamlarının hazırlanması insanları o oranda kaliteli ve kalifiye yetişmesi anlamına geliyor. Bizler bu memleketin toprağında doğduk. Büyüdük ve okuduk. Bu toprağın özgür havasını teneffüs ettik. Gücümüzü önce Cenab-ı Allah'tan sonra bu toprakta yaşayan insanlardan aldık. İşimizi ve sermayemizi bu insanlarla kazandık. Dolayısıyla bu memlekete ve insanlarına kendimizi manen borçlu hissediyoruz'' şeklinde konuştu.


Törende daha sonra Vali Şükrü Kocatepe, işadamı Ashabil Tanrıverdi ve babası Zekeriya Tanrıverdi'ye plaket takdim etti.


Bu arada okul açılışı öncesi Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Güvenli Okul Güvenli Gelecek'' projesinin protokolü imzalandı. Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve üzerinde ''Alo Ede'' yazılı maskot polisler öğrencilerin büyük ilgisini çekti.


Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi. Yapımına bir yıl önce Kahramanmaraşlı müteahhit Arif Ağyar tarafından başlanan Zekeriya Tanrıverdi İlköğretim Okulu 24 derslikten oluşuyor.


Açılışa; Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakçı, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, işadamları ve diğer ilgililer katıldı.