Kahramanmaraş eğitimde sınıfta kalmaya bu yılda devam etti. Her bakan değişikliği ile değişen sınav sistemi LGS, Teog’un yerine getirilmişti. Ortaokul’dan sonra liselere giriş için seviye birleme sınavlarından biri olan LGS, Kahramanmaraş açısından olumlu geçmedi. Birçok okulun hala normal eğitim gördüğü Kahramanmaraş, Türkiye’de 2019 LGS illere göre sınava katılan öğrenci sayısı ve alt test ham puanı ortalamasını göre 65’inci sırada yer aldı.

Yıllardır 60 ila 70 arasına demir atan Kahramanmaraş bir türlü yukarı üst basamaklara çıkamadı. Son 19 yılda gelen 5 milli eğitim müdürü de buna bir çare olamadı. Kahramanmaraş’ta eğitim seviyesinin düşüklüğü ve 65’inci sırada bulunmasının nedenin ne olduğu ise bir türlü açıklanmıyor.

Çocukların geleceklerinin heba edildiği Kahramanmaraş’ta bu kötü gidişe kimin dur diyeceği ise merak konusu oldu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi rektörlüğüne atanmasının ardından kent sorunlarıyla ilgili akademisyenlere görev veren Prof. Dr. Niyazi Can’ın eğitim seviyesinin düşüklüğüyle ilgili bir araştırma yaptırıp yaptırmadığı da merak edilen sorular arasında.