10-16 Mayıs Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) haftası nedeni ile basınla bir araya gelen SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere; "Gelecek insanımız ise, gelecek büyük bir Türkiye ise, yapıcı eleştirilerinizle birlikte gayretlerinizi ve desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere, il genelinde sağlık giderlerine yılda 306 milyon TL harcandığını belirterek, halkın mutlaka ilaç kullanım alışkanlığını değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Dere, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bugün öğleyin Gaziantep yolu üzerindeki Mado Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının dönüştürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini sağlamak olduğunu ifade etti.

2006 yılında hayata geçirilen sosyal güvenlik reformu ile vatandaşlar arasındaki eşitsizliğin de giderildiğini aktaran Dere, hedeflerinin kaliteli, bürokrasiden arındırılmış ve maliyetleri en aza indirilmiş bir sistem olduğunu kaydetti.

2010 yılını kayıt dışı istihdamla mücadele yılı olarak ilan ettiklerini hatırlatan Dere, ''Sosyal güvenlik sisteminde gelir ve gider arasındaki farkı azaltmayı stratejik amaç olarak belirledik. Devletimiz, tüm imkanları ile bu mücadeleye odaklanmış durumdadır. Bu mücadelede sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi, toplumun tüm kesimlerince paylaşılması hepimiz açısından son derece hayati önem taşımaktadır'' diye konuştu.

Kayıt dışı istihdamla mücadelede halka da büyük görev düştüğünü anımsatan Dere, otokontrol sistemi ile bu sorunun çözüleceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Sosyal güvenlik kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğine dikkati çeken Dere, şöyle konuştu:

''Bu hava kadar su kadar önemli bir şeydir. Onun için gönüllü ordusuna ihtiyacımız var. Bakınız bizim kurumun Kahramanmaraş'taki bütçesi yıllık 706 milyon TL ve bunun 306 milyon dolarını sağlık giderleri oluşturuyor. Onun için bizim toplum olarak ilaç kullanım alışkanlığını mutlaka değiştirmemiz ve ilaç kültürü de oluşturmamız şart. Bu yıl yeni yapılanma döneminde “Gelecek insanımız ise! Gelecek büyük bir Türkiye ise! Yapıcı eleştirilerinizle birlikte gayretlerinizi ve desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu. (www.kanal46.com)