Expolink Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Ltd.Şti. tarafından organize edilen “2. Doğu Akdeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı” Kahramanmaraş Fuar Merkezi olan KAFUM’da 06-09 MAYIS 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuar için düşüncelerini açıklayan Genel Müdür Zeki Erdoğan, tarımı sevdiğini, Kahramanmaraş’ta müthiş bir tarım potansiyeli olduğunu, geçen yılki fuarda sancı çekildiğini, ilk doğumların da sancısız olabileceğine işaret ederek, bu yıl fuara 140 firmanın katılacağını söyledi.

Safran (Eski Yimpaş) Otel’de dün yapılan basın toplantısında konuşan Genel Müdür Zeki Erdoğan, önümüzdeki on yıllık süreçte yapacakları fuar organizasyonları; her yıl bir öncekinden daha çok firma ve ziyaretçiye ev sahipliği yapacak ve bölgenin en büyük fuarı olacağını savundu.

Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye, nin en çok su potansiyeline sahip, değişik iklim karakterinin hakim olduğu, tarımsal alanda üretim çeşitliği ve farkı üretim teknikleri ile “Tarımsal Yükselen Güneşi Kahramanmaraş” böylesine büyük ve önemli bir projeye ikinci kez ev sahipliği yapmakla ne kadar gurur duysa azdır.

Fuarımıza Türkiye Genelinde katılan firmamıza, fuarı ziyaret edecek çiftçi ve diğer vatandaşlarımıza Kahramanmaraş’a yakışır ev sahipliği için şimdiden teşekkür ediyorum.

Fuarımızın gerçekleşmesine katkı ve desteklerine esirgemeyen, valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız, il Tarım Müdürlüğümüz, Ziraat Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği MÜSİAD; KALİDA Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ve burada isimlerini zikredemediğim kişi kurum ve sivil toplum örgütlerinin Başkan ve personeline, toplu iğne ucu kadar dahi katkısı olan herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.

Özellikle; bu organizasyonun vatandaşlarımıza duyurulmasında önemli rol üstlenen, gazete sahibi, haberci ve köşe yazılarına, haber ve yazıları ile desteklerini esirgemeyen yazılı ve görsel medyaya teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum.”

FARKLI İKLİM ÖZELLİKLERİNE SAHİP ŞEHİR

Erdoğan’ın ardından mikrofon uzatılan il tarım müdürü Mehmet Gündoğdu ise, öncelikle kentin tarımsal politikasına ilişkin rakamlar ve örnekler verdi, bu fuarın çiftçiye yansımasının gerekliliğine dikkat çekerek; “Tarımsal potansiyel açısından ülkemizde 13. sırayı alıyoruz. İlk defa bir ihtisas fuarının gerçekleşmesi, Kahramanmaraş için önemliydi, bu fuarın daha zengin geçeceğine inanıyorum. Katılımın çok olması bizleri de sevindiriyor. Çiftçilerimizin fuara katılımı kendi çıkarlarına olacaktır. Verimli ve faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

“ÖNEMSİYORUZ, DESTEKLİYORUZ”

Belediye adına toplantıya katılan Park ve Bahçeler Müdür Vekili A.Rahmi Kaya ise, bu fuarı önemsediklerini, belediye olarak desteklediklerini söyleyerek; “Bu fuar için belediye olarak otobüs seferleri de koyacağız. Fuar ile ilgili tüm ihtiyaçları karşılayacak derecede hazırız. Şehirde bir potansiyel var, bunu en iyi şekilde kullanmak gerek. Şehrin tanıtımı için fuarların önemli bir fırsat olduğunu artık insanlar da idrak ediyor” diye konuştu.

Ardından toplantıya katılanlardan sırasıyla; Veteriner Hekimler Odası Başkanı Galip Seçkiner, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Temizkan, Ziraat Odası Genel Sekreteri Abdurahman Turunç, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yunus Güzel, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Vakkas Kuzu da üretimin çok olması ile ülkenin rahatlayacağını, tarımın önemini, ülkede yaşanan muhtelif gıda krizleri ardından buna eklenen et krizinin de tarımın ne kadar önemli olduğunu, bilgi ve teknolojiyi tarımla, toprakla ve çiftçi ile buluşturma anlamında bu fuarın ne kadar önem arz ettiğini söylediler.

Konuşmaların ardından Genel Müdür Zeki Erdoğan, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. (LÜTFİ YIKAN / Akşam Postası - www.kanal46.com)