Opsiyonların 2011’in ilk aylarından işleme sokulması için çalışmalar hızlandı. SPK, varantlar, opsiyonlar derken, vadeli hisse kontratlarını da yeniden gündeme getirmeye hazırlanıyor.

Finansal araç çeşitlendirilmesi amacıyla SPK'nın çalışmaları sürüyor. Opsiyonların 2011'in ilk aylarından işleme başlayabileceği belirtilirken, vadeli hisse kontratlarının da yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve VOB'da yeni finansal araçlar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Varantlara yönelik alt yapı çalışmalarını tamamlayan ve maliyenin vergi konusundaki belirsizliği çözmesini bekleyen kurumlar bugünlerde opsiyonlar üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İMKB ve VOB'un hisse ve endeks opsiyonları üzerine çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Edinilen bilgilere göre opsiyonların en geç 2011'in ilk aylarında işleme geçirilmesi planlanıyor.

Ancak opsiyonların hangi borsada işlem göreceğine yönelik kararın SPK tarafından henüz verilmediği kaydediliyor.

İMKB hisse posiyonlarının kendisinde işlem görmesini isterken , endeks opsiyonlarının VOB' da işlem görmesine de karşı çıkmıyor. SPK kaynakları ise opsiyonların her iki borsada da işlem görebileceğini belirtiyor.

Bu arada VOB ve İMKB arasında tartışmalara neden olan vadeli hisse kontratlarının da 2011'de yeniden gündeme gelebileceği belirtiliyor. (Mynet)