Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Dr. Süha Uslu, Kahramanmaraş'ta bir yılda 27 milyon TL yatırım sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.


Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, 2012'de kabul edilen projelerin ''hibe'' ödemelerine devam ettiklerini, bu kapsamda Kahramanmaraş'ta yaklaşık 7 milyon TL ''hibe'' ödemesi yaptıklarını belirtti.
     2012 yılında TKDK'nın ''9. Başvuru Çağrı Dönemi'' sonunda 52 proje başvurusunda bulunulduğunu ifade eden Uslu, şunları kaydetti:
     ''2012'deki projelerin toplam yatırım bedeli, 16 milyon 500 bin TL'dir. 52 proje başvurusundan da yatırımcımıza yaklaşık 7 milyon TL hibe ödemesi yapacağız. Sekiz farklı yatırım alanında proje sunulması, Kahramanmaraş'ın hem yatırım hem de proje potansiyelini ortaya koymaktadır. Bu kadar zengin bir yatırım potansiyeli ülke genelinde sadece iki ildedir. Bunun biri de Kahramanmaraş'tır. Bu potansiyeli fırsata dönüştürmeliyiz. İlimizde ciddi bir proje altyapısı oluştu. Proje kültürü yaygınlaştı ve yerleşti. Yatırımlar tamamlandı. İşletmeler çalışmaya başladı.''
     AB fonlarını kentte yatırımcıya sunduklarını dile getiren Uslu, bunların meyvelerini yatırımlar olarak görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Kahramanmaraş'a bir yılda önem projelerin imzalarının atıldığını vurgulayan Uslu, açıklamasında şöyle devam etti:
     ''Bir taraftan proje kabullerimize devam ediyor, diğer taraftan da kabul edilen projelerin yatırım sözleşmelerini imzalıyoruz. Kahramanmaraş'ta bir yılda 27 milyon TL, yatırım sözleşmesi imzaladık. Hedefimiz ilimiz genelinde daha fazla işletme kurulumunu sağlamak ve daha fazla istihdam oluşturmak. AB fonları ile Kahramanmaraşlı yatırımcıları daha fazla buluşması ilimize çok büyük ekonomik katkı sağlayacak.'' AA