3Kumbara, Kahramanmaraş’ta Fatih İlkokulu’nda gerçekleştirdiği eğitimle toplam 5 bin çocuğa ulaşmış oldu.


Doğuş Grubu sponsorluğunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Para Durumu’nun katkısıyla yürütülen 3Kumbara Finansal Okur Yazarlık Eğitim Programı kapsamında 4. sınıf öğrencilerine verilen finansal okuryazarlık eğitimi pek çok ilde yaygın olarak sürdürülüyor.


Bugüne kadar toplam 62 bin çocuğa eğitim verilen 3Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında 2017’ye kadar 500 bin çocuk finansal okuryazar olması hedefleniyor.


Doğuş Grubu sponsorluğunda yürütülen ve 2013-2014 öğretim yılı başından itibaren 60 bin 4. sınıf öğrencisine finansal okuryazarlık eğitimi verilmesini sağlayan 3Kumbara Finansal Okur Yazarlık Eğitim Programı, Türkiye’nin değişik illerinden binlerce çocuğa ulaşmaya devam ediyor. 3Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı, bu yıl gittiği 10 ilden biri olan Kahramanmaraş’ta da Fatih İlkokulu’nda dün gerçekleştirilen eğitimin ardından şehirde toplamda 5 bin öğrenciye ulaşılmış oldu. 3Kumbara ile 2017’ye kadar tüm Türkiye çapında 500 bin öğrenciye ulaşılmış olması hedefleniyor.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteklediği, Para Durumu’nun katkısı ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) gözlemciliğinde yürütülen projede çocuklara tasarruf bilinci aşılanırken; para, istek, ihtiyaç kavramları da eğlenceli bir yolla anlatılıyor. Eğitimler süresince öğrencilere hedef belirleme sistematik bir şekilde aktarılırken, öğretmenler ve ebeveynler de eğitim sürecine dahil ediliyor. Proje kapsamında yürütülen çalışmalardan bir diğerini ise, öğrencilere girişimcilik ruhu kazanmak ve para kazanmayı deneyimlemeleri için düzenlenen panayırlar oluşturuyor. Eğitimlerin etkinliğinin Infakto Araştırma Şirketi tarafından ölçüldüğü programda, öğrenciler eğitim öncesi ve sonrası testlere tabi oluyor.


Toplam 11 kişiden oluşan ve hepsi sınıf öğretmenliği formasyonu almış Para Durumu eğitmen kadrosu ile 10 ilde gerçekleştirilen eğitimlerin önümüzdeki yıl da devam etmesi planlanıyor. 2017’ye kadar program ile ulaşılacak öğrenci sayısının ise 500 bin olması hedefleniyor.