Kahramanmaraş Belediyesi'nin hazırladığı "Gençler ve Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar" programı kapsamındaki konfeksiyon işçisi yetiştirme projesi hayata geçirildi.

328 bin 590 euroluk projenin masraflarının yüzde 75'i Avrupa Birliği (AB) fonlarından, yüzde 25'i ise hükümet tarafından finanse edilecek. İŞKUR'un yürüttüğü proje ile 16-29 yaş arası en az ilköğretim mezunu 240 kişiye mesleki eğitim verilecek. Proje ile tekstilin önemli merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş'ta hazır giyim sektörünün nitelikli personel ihtiyacı karşılanacak.

Proje, Pınarbaşı semtindeki Belediye Meslek Edindirme Kursları binasında dün düzenlenen törenle hayata geçirildi. Törende konuşan Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, küresel krizin etkilerinin Kahramanmaraş'ta da kendini hissettirdiğini belirterek, "İşsizliğin ve krizin kendini hissettirdiği bir dönemde böyle bir kursu başlatmamız ve vatandaşlarımıza katkıda bulunmamız bizim için çok sevindirici. Kursa katılacak arkadaşlarıma başarılar diliyor, proje sonunda işlerine kavuşmalarını temenni ediyorum" dedi.

Poyraz, AB fonlarından bundan sonraki süreçte daha fazla faydalanacaklarını kaydederek, "Bu projelerin devamı gelecek. Bunun için belediyede özel bir birim oluşturuyoruz. Önemli olan bu işi öğrenmekti, yolu öğrenmekti. Bunu başardık ve bundan sonra da fonlardan azami derecede faydalanacağız. Bunu gelecek zaman içerisinde siz de göreceksiniz" diye konuştu.
Poyraz, kentin tarihi önem taşıyan yerlerinin restorasyonu ve tarihi dokunun korunması için 2 milyon 300 bin euroluk proje hazırladıklarını ve müracaat yaptıklarını, bu müracaatın ön elemeyi geçtiğini sözlerine ekledi.

Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Necdet Akben ise, belediyeyi projeden dolayı kutlayarak, "Bu projelerin sadece belediye ile sınırlı kalmamasını umut ediyor, tüm kurumlarımız için örnek olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra projenin açılış kurdelesi kesildi. Törene; Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Emin Erdem, Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Reha Hüdayioğlu, SGK İl Müdürü Mehmet Dere, İl Genel Meclisi üyeleri Ekrem Ergin ve Cengiz Sezal, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Beşen-2 ve Mustafa Buluntu, mahalle muhtarları ile diğer yetkililer ve davetliler katıldı.

Başkan Poyraz ve Vali Yardımcısı Anteplioğlu, törenin ardından kursiyerlerin derslerine katılarak, eğitimleri hakkında bilgiler aldı. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...