Dünyada toplam 7 trilyon dolarlık bir gizli hesap olduğu tahmin ediliyor. ABD, "legal yolla kazanılmış para neden gizlensin ki?" diyerek tüm gizli hesapları açık hale getirmek istiyor.

ABD soruşturma komitesi, İsviçre'nin en büyük bankasına başvurarak kendi vatandaşlarına ait yaklaşık 48 bin hesabın dökümünü istiyor. Söz konusu hesapların vergi kaçırıp kaçırmadıklarından hareketle böyle bir talepte bulundukları açıklamasını yaptı.

İsviçre yasalarını değiştirmek konusunda baskıyı dahi gündeme alabileceklerinin sinyalini veren ABD soruşturma komitesi UBS banka büyük baskı uyguladı.

UBS bank, bu baskılara çok fazla dayanamayarak bir süre önce 300 hesabın bilgisini ABD hükümetine verdi. UBS bank, ABD vatandaşlarının varlıklarını hükümetlerinden gizlemelerine yardımcı oldukları için 780 milyon dolar tazminat ödemeyi de kabul etmişti.

UBS bank'ın 780 milyon dolar kadar büyük bir rakamı tazminat olarak ödemeyi kabul etmesi,
mevduat miktarlarının oldukça büyük rakamlardan oluştuğunun göstergesi olarak algılandı.

Dünyada toplam 7 trilyon dolarlık bir gizli hesap olduğu tahmin ediliyor. Bunun büyük kısmının, demokratik yönetim dışında yönetilen üçüncü dünya ülkelerinin yöneticileri ile gelişmiş ve gelişmekte olan ülke vatandaşlarının parası olduğu tahmin ediliyor.


(www.kanal46.com:EKONOMİ)