Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kentucky Eyaleti Louisville Üniversitesi’nden Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünün davetlisi olarak kente gelen öğrenciler Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasını (KATSO) ziyaret ettiler.

Her yaz dönemi başarılı öğrencilerden oluşan grup gezi hakkı kazanıyor. Bu dönemin başarılıları Kentucky Eyaleti Louisville Üniversitesi’nden 6 Profesör ve 17 öğrencilik heyet, öğle yemeğinde de Ticaret Sanayi Odasının misafiri oldu. Yemek öncesi şehrin ekonomik ve sosyal yapısı hakkında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kubilay Doğan’dan bilgi alan öğrenciler Doğan’ı soru yağmuruna tuttu.

KATSO Başkan Yardımcısı Kubilay Doğan ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek “Kahramanmaraş’ın en büyük eksikliğinin tanıtım olduğunu biliyoruz. O sebeple Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak birer turizm elçisi gibi de çalışmalar yapıyoruz. Herkes şehrin tanıtımı için elinden geleni yapıyor. Şunu özellikle belirtmek isterim ki şehrimize gelen bütün misafirlerimiz Kahramanmaraş’a hayran kalarak şehirden ayrılıyorlar. Amerikalı öğrencilerde bu şehre şimdiden hayran kaldılar. Kahramanmaraş iklimiyle, sosyal ve kültürel yapısıyla, ekonomisiyle ülkemizin en renkli şehirlerinden bir tanesi olmuştur. Bu şehir özel bir şehirdir. Yakın gelecekte planladığımız tanıtım hamleleri ve fuarlarda yaptığımız çalışmalar devam ettikçe daha fazla ziyaretçi çekeceğimize inanıyorum”diye konuştu. (www.kanal46.com)