AK Parti tarafından yeniden aday yapılmayan Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı, giderayak işçilerine yüzde 33'lük zam yapan anlaşmayı kabul etti.

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında, 144 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Geçerlilik tarihi 2 Ocak 2009 olarak belirlenen ve 2 yıl süreli olan toplu iş sözleşmesiyle, işçi ücretleri 2009 yılı için yüzde 33 artırılırken, sözleşmeye göre, işçi ücretlerine 2010 yılı için yapılacak artırım oranları ise devlet memurlarına yapılacak zam baz alınarak belirlenecek.

Düzenlenen törende, Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı ve Hizmet-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Ahmet Sert, hazırlanan toplu iş sözleşmesinin altına imza koydular.

Belediye Başkanı Gedikbaşı, yaptığı konuşmada, ''İşçi ücretlerinde ilk yıl yüzde 33 artış sağlayan, ikinci yıl zammının ise devlet memurlarına yapılacak zam oranları baz alınarak belirlenmesini öngören toplu iş sözleşmesi, taraflara hayırlı olsun'' dedi.

Hizmet-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Sert de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, hem üyelerinin hem de belediyenin menfaatlerini dikkate aldıklarını kaydetti. (www.kanal46.com)